Home / Inwoners / Nieuws / Nieuwsberichten / Februari / Broederenklooster na 425 in nieuwe handen
Dinsdag 12 februari 2019 overhandigde wethouder Laura Werger de sleutel van het Broederenklooster aan Anton de Lange. Twee jaar geleden sloten Anton de Lange en de gemeente Zutphen al een koopovereenkomst. Op 23 januari 2019 vond de levering plaats. Daarmee is de verkoop van het rijksmonument aan de Rozengracht 3 definitief. Begin maart beginnen de eerste werkzaamheden. De voorlopige planning is dat het boutique-hotel en restaurant in april/mei 2020 open gaan.
Wethouder Laura Werger: "Het Broederenklooster is bijzonder cultureel erfgoed en heeft een lange geschiedenis in Zutphen. Door de jaren heen heeft het verschillende functies gehad. Het begon 750 jaar geleden als grafelijke residentie en in 1293 werd het dominicanerklooster gesticht in de gebouwen. Tijdens de reformatie, 425 jaar geleden, werd het klooster gesloten en kwamen de gebouwen in handen van de stad. Ik ben er van overtuigd dat het met de nieuwe functie van boutique-hotel en restaurant weer geschiedenis gaat schrijven. Het hotel voegt iets toe aan onze stad en vergroot aantrekkingskracht voor bezoekers.”
Sinds de verhuizing van het Stedelijk Museum naar het Hof van Heeckeren staat het Broederenklooster leeg. In 2017 verkocht de gemeente Zutphen het voormalige klooster aan de heer De Lange, die ook eigenaar is van landgoed Groot Engelenburg in Brummen (hotel-restaurant, conferentiecentrum, golfbaan). Met de verkoop gaat een bedrag gemoeid van € 950.000. Het boutique-hotel krijgt naar verwachting 15 à 20 kamers in het hogere marktsegment, een grand-café/restaurant en een terras in de kloostertuin van de Rosmolensteeg.
Publicatiedatum: 12 februari 2019
Telefoon 14 0575
(zonder kengetal)
Postbus 41
7200 AA Zutphen
's Gravenhof 2
Contactformulier
Twitter: @gem_Zutphen
Facebook: Gemeentezutphen
WhatsApp: 06-20743114
E-mail: info@zutphen.nl