Berichtgeving oude IJsselbrug

Op dinsdagavond 26 februari ontstond er een storing op de oude IJsselbrug. Deze is weer begaanbaar. In dit nieuwsbericht houden wij u op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Berichtgeving 27 februari middag

We zijn erachter gekomen dat het contragewicht op de brug tegen het hefportaal heeft geschuurd. Het contragewicht is het gewicht (groot blok) dat nodig is om de brug open en dicht te laten gaan. Het hefportaal is het deel van brug waar het contragewicht in hangt.

Hoe dit heeft kunnen gebeuren, onderzoeken we nog. Als je iets verandert aan een bestaande brug – dat hebben we in 2017 gedaan - dan gaat de brug zich daarna zetten. De constructie reageert op een verandering. Mogelijk heeft het hiermee te maken, maar dat onderzoeken we nog.

Het probleem is voor nu verholpen en het hefdeel werkt gewoon weer. Vanochtend om 08.00 uur is de brug weer voor het eerst open gegaan voor de scheepvaart.  De komende weken monitoren we de brug en bekijken we of en welke aanpassing nodig is. Dat doen we samen met de aannemer van de brug.

Berichtgeving 27 februari ochtend

De oude IJsselbrug is begaanbaar voor verkeer.

Berichtgeving 26 februari:

We verwachten dat auto's, fietsers en voetgangers woensdagochtend weer over de oude IJsselbrug kunnen. Dit is een voorzichtige verwachting.

Hefdeel klemt

Het hefdeel van de brug klemt. Dat is het deel van het wegdek wat omhoog en naar beneden gaat. De oorzaak voor het klemmen wordt nog onderzocht. Met man en macht wordt er aan de brug gewerkt. Vanavond (dinsdag 26 februari) of vannacht wordt dit deel gehesen om het vervolgens te laten zakken. Daarna vinden er nog proefheffingen plaats.

Bus tussen De Hoven en de stad

Tussen De Hoven en de stad en in tegenovergestelde richting rijden tot middernacht bussen. In De Hoven vertrekt de bus bij de halte ter hoogte van de verkeerlichten. Aan de zijde van de stad is het opstappunt bij het IJsselpaviljoen.