Welke verlichting in smalle woonstraten?

In de binnenstad van Zutphen vervangt de gemeente in 2018 een gedeelte van de straatverlichting. Op 6 maart kunt u de test van een aantal armaturen bijwonen.

Het vervangen van de straatverlichting gebeurt volgens het masterplan dat hiervoor in 2016 is opgesteld. Hierin is voor 90% vastgelegd waaraan de verlichting moet voldoen. Er ontbreekt echter nog een geschikt armatuur voor de smalle woonstraten in de binnenstad.

Proefopstelling

Om een geschikt armatuur te vinden voor de smalle woonstraten worden er 3 verschillende armaturen opgehangen. Experts beoordelen tijdens een proefopstelling in het donker welke armatuur wel of niet geschikt is. Zij voeren dan ook een lichtmeting uit.

Uw stem

Wilt u zien hoe deze lampen eruit zien en in het donker schijnen? Kom dan op dinsdagavond 6 maart tussen 19.30 tot 21.00 uur kijken in de Waterstraat, Bakkerstraat en Kolenstraat.

Wilt u meer informatie over de nieuwe straatverlichting? Heeft u bijvoorbeeld een technische vraag? Het is mogelijk om met een expert langs de proefopstelling te lopen. Op deze avond kunt u ook uw voorkeur aangeven op een stemformulier.

Inwoners van smalle woonstraten krijgen in de week van 26 februari een uitnodigingsbrief.

Meer informatie

Lees ook: Wat betekent het Masterpan Openbare Verlichting voor Zutphen?