Aanslagbiljet gemeentebelastingen ontvangt u binnenkort

Tribuut verstuurt binnenkort de aanslagbiljetten voor de gemeentebelastingen. Als u bent aangesloten op MijnOverheid, dan ontvangt u het digitale aanslagbiljet vanaf woensdag 12 februari. Bent u niet aangesloten op MijnOverheid, dan ontvangt u het biljet vanaf 13 februari per post.

Tribuut is het belastingcentrum voor alle inwoners, bedrijven en instellingen van de gemeenten Apeldoorn, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen. Tribuut verzorgt het opleggen en innen van alle gemeentelijke belastingen. En de waardering van onroerende zaken volgens de Wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ).

Klopt uw aanslagbiljet niet?

Denkt u dat de WOZ-waarde of andere zaken op het aanslagbiljet niet kloppen? Dan kunt u het beste contact opnemen met medewerkers van Tribuut. Zij beantwoorden vragen en zorgen dat eventuele onjuistheden zo snel mogelijk worden hersteld. Formeel bezwaar maken is dan niet meer nodig.

Op de website www.tribuut.nl vindt u antwoorden op veelgestelde vragen en actuele informatie.

Let op met aanbiedingen van commerciële bezwaarmakers

Tribuut wijst u erop dat er verschillende WOZ-bureaus zijn die e-mailen en adverteren dat zij ‘gratis’ bezwaar namens u kunnen maken. Dit gebeurt op basis van ‘no cure no pay’. Dat klinkt mooi, maar in werkelijkheid ontvangen deze bureaus voor elk toegekend bezwaar ongeveer € 800 aan proceskostenvergoeding. Dit is wettelijk zo geregeld.

Deze kosten worden betaald door de gemeente aan het bureau. Uiteindelijk betalen zo alle inwoners hieraan mee via de gemeentelijke belastingen. Indirect betaalt u dus wel degelijk mee en is er geen sprake van ‘kosteloos’ bezwaar indienen. Als u eventuele onjuistheden ziet op uw aanslag, dan kunt u gerust contact opnemen met Tribuut.

MijnTribuut

Op de website van Tribuut kunt u met uw DigiD inloggen op een persoonlijke MijnTribuut pagina. Bijvoorbeeld om een taxatieverslag op te vragen, via iDEAL te betalen, automatische incasso aan te vragen of af te geven voor een ander rekeningnummer.

Bereikbaarheid Tribuut

Tribuut is van maandag tot en met donderdag van 08.30–17.00 uur en op vrijdag van 08.30–12.30 uur telefonisch bereikbaar op 055 580 22 22. U kunt ook een e-mail sturen naar info@tribuut.nl.