Januari

• Grote muntvondst in Sint Walburgiskerk

06 februari 2018

Tijdens archeologisch onderzoek in de Sint Walburgiskerk in Zutphen is een grote hoeveelheid munten aangetroffen uit de periode 1400-1830. Het gaat om ruim 250 munten, waarvan er ruim 150 zilveren exemplaren dateren uit de periode 1450-1550.

• Aanslagbiljet voor gemeentebelasting

06 februari 2018

Tribuut verstuurt vanaf 9 februari de aanslag gemeentebelastingen. Bent u aangesloten op MijnOverheid? Dan ontvangt u het biljet vanaf 9 februari digitaal. Bent u niet aangesloten op MijnOverheid, dan ontvangt u het biljet per post vanaf 15 februari.

• Werkgevers helpen inwoners naar stage en werk

05 februari 2018

8 tot 12 inwoners met een uitkering kunnen zich dit jaar omscholen tot servicemedewerker. Daarna heeft minstens 80% van hen een baan. Gelre Ziekenhuizen, Zorggroep Sint Maarten, Het Koelhuis, UWV, Het Plein en de gemeente bieden samen deze kans. Donderdag 1 februari ondertekenden zij een samenwerkingsovereenkomst. Ook maakten zij kennis met inwoners die graag meedoen aan dit leerwerktraject.

• 500e bezoeker op steiger Nieuwstadskerk

05 februari 2018

Op zaterdagmiddag 3 februari beklom de 500e bezoeker (met familie) de steiger van de Nieuwstadskerk. De gelukkigen waren de families Schulz en Van ’t Klooster. Wethouder René Sueters verraste hen met bloemen en kaartjes voor de Musea Zutphen.

• Foto-tentoonstelling Weer toekomst!

01 februari 2018

Van 1 februari tot 12 maart kunt u in de hal van het stadhuis de foto-tentoonstelling 'Weer toekomst!' bekijken. De tentoonstelling gaat over de integratie van vluchtelingen door studie en werk. Aan de hand van foto’s en podcasts maak je kennis met de mens achter de vluchteling.

• Voedselbank en gemeente werken samen

31 januari 2018

Eind februari verhuist de Voedselbank naar De Mars. De gemeente Zutphen ondersteunt de Voedselbank hierbij met een jaarlijkse subsidie. Wij willen ook nauwer samen gaan werken met de Voedselbank om Zutphense inwoners in armoede te helpen.

• Hulp bij verlagen werkdruk onderwijs

17 januari 2018

Gemeente Zutphen helpt Zutphense scholen bij hun behoefte aan goed personeel. Er is een tekort aan personeel in het onderwijs en Zutphen wil meer mensen aan werk en scholing helpen. We gaan met organisaties en scholen plannen maken om de werkdruk in het onderwijs te verlagen.

• Scholieren maken vlogs van Nieuwjaarsfeest

16 januari 2018

Welke after movie van het Nieuwjaarsfeest krijgt de meeste likes? Aan deze wedstrijd doen 6 getalenteerde scholieren van 3 Zutphense middelbare scholen mee. De leerlingen hebben in koppels van 2 een video gemaakt van het Nieuwjaarsfeest. De 3 filmpjes zijn te bekijken op onze facebookpagina en Youtube kanaal. Hier kunt u een stem uitbrengen door uw favoriete after movie te liken. Op maandag 22 januari maakt burgemeester Annemieke Vermeulen bekend welke scholieren de battle Make Your Mov(i)e hebben gewonnen.

• Mooiere opstapplaats fluisterboten

15 januari 2018

Stichting Toeristisch Varen heeft het initiatief genomen om in 2018 een deel van de Berkel op te knappen. Het gaat om het deel tussen Leeuwenhuisje en Louisebrug: de opstapplaats van de fluisterboten. Archeologie graaft vanaf maandag 15 januari een paar proefsleuven in de helling aan de Rijkenhage. Zo krijgen we meer informatie over de archeologische waarden in de grond. Die informatie is nodig voor het maken van de schetsontwerpen.