Back to basic met nieuwjaarsontmoeting

Maandag 6 januari was de nieuwjaarsontmoeting in onze Burgerzaal. Met ongeveer 300 gasten was het een drukbezochte avond. Burgemeester Annemieke Vermeulen hield een toespraak en Ziggy, bekend van onder meer van The Voice of Holland kwam optreden.

Om 19.30 uur gingen de deuren open en kwamen de eerste gasten binnen. Onze eigen medewerkers stonden achter de bar en werden geholpen door een aantal vrijwilligers van het AZC. Na de eerste ontmoetingen hield Annemieke haar toespraak. Hierin sprak ze uit dat er in Zutphen ruimte moet zijn voor iedereen, ongeacht je kleur, geloof, geaardheid, leeftijd of handicap. Zoek de verschillen op die er zijn. Nodig de ander uit zijn stem te laten horen en maak samen Zutphen een fijne plek om te wonen. Het college gaat in 2020 actief aan de slag om Zutphen een inclusieve gemeente te maken.

Om het helemaal af te maken trad Ziggy op. Of hij door is naar de volgende ronde van The Voice dat blijft een verrassing. Als het aan ons ligt, horen we hem zeker nog wat langer.

Annemieke Vermeulen: ‘We hebben een heel mooie avond gehad, waarbij het elkaar ontmoeten echt centraal stond. Veel mensen die ik sprak herkenden wat ik ook voel: we hebben elkaar nodig voor een mooier Zutphen. Daar gaan we in 2020 vol op inzetten!’