Tijdelijk uw (brom)fiets parkeren in het centrum

Wij merken dat er veel overlast is van (brom)fietsen in het stationsgebied. Daarom hebben wij het gebied waar u alleen tijdelijk kunt parkeren uitgebreid. In het gebied tussen het station en de Overwelving mag u nu maximaal 2 uur uw fiets neerzetten. Staat uw fiets er langer, dan wordt deze verwijderd.

Waarom?

Uw fiets ergens neerzetten en vervolgens naar de trein. Op veel plekken in het centrum gebeurt dit en hierdoor staan er vaak fietsen voor de etalages van winkels. Met deze maatregel willen wij bezoekers de mogelijk geven hun boodschappen te doen, maar hopen wij dat fietsen hier niet meer langdurig gestald worden. Wanneer u het gebied inrijdt, wordt dit aangegeven door borden.

Vanaf 1 januari waarschuwen wij fietsers die hun fiets verkeerd neerzetten door hier stickers op te plakken. Vanaf 14 januari verwijderen wij fietsen die langer dan twee uur in het centrum staan.

Waar wel en waar niet?

Op het Stationsplein, de Looiersstraat, de Berkelpoortstraat, Stationsstraat en de Overwelving mag u maximaal 2 uur uw fiets neerzetten. Wilt u uw fiets langer dan twee uur stallen? Plaats deze dan in de (gratis) ondergrondse fietsenstalling bij het station.

Is uw fiets weggehaald? Maak dan een afspraak met ons via 14 0575. Na betaling van €25, kunt u uw fiets ophalen.