Sporttalenten gezocht voor 2e sportverkiezing

Zutphen Actief organiseert samen met gemeente Zutphen de Zutphense sportverkiezing. Sportverenigingen kunnen een sporter of sportploeg aanmelden die een bijzondere sportprestatie heeft geleverd in 2019. Dit kan tot en met 20 januari. Nieuw bij deze 2e editie is dat ook sportcoaches een nominatie kunnen verdienen.

Logo sportverkiezingTijdens het sportgala op 6 maart 2020 worden sporters en verenigingen in het zonnetje gezet en de winnaars bekend gemaakt.

Sportverenigingen en sportclubs uit Zutphen en Warnsveld kunnen hun sporters en sportploegen die een bijzondere sportprestatie aanmelden voor een nominatie. Dit kan tot en met 20 januari 2020 via www.sportverkiezingzutphen.nl.

Er zijn 5 categorieën:

  • de sportman
  • de sportvrouw
  • de sportploeg
  • de sporter met een beperking
  • de sportcoach / trainer

Uit alle inzendingen worden per categorie 3 sporters/ploegen genomineerd. De vakjury mag zich vervolgens buigen over de 15 genomineerden. Deze jury bestaat uit personen die in gemeente Zutphen werken of wonen, of anderen die een sterke binding hebben met sport in Zutphen. Ook schaatser Stefan Groothuis is, net als vorig jaar, weer jurylid. De uiteindelijke 5 winnaars worden bekend gemaakt tijdens het sportgala op 6 maart 2020.

Sportgala 6 maart 2020

Het sportgala staat in het teken van verbinding: sporters, sportliefhebbers, sportvrijwilligers en verenigingen komen bij elkaar. Het wordt een mooie avond waarbij de Zutphense sporters centraal staan. Daarmee is het een avond vol inspiratie voor andere mensen om te kiezen voor sport en bewegen.

Het sportgala wordt mogelijk gemaakt door de buurtsportcoaches van Zutphen Actief, sponsoren en gemeente Zutphen.