• Sproeiverbod door waterschap Rijn en IJssel vanwege extreme droogte

20 augustus 2019

In de twee droogste gebieden van Nederland, Achterhoek en Twente, is het vanaf donderdag 18 juli verboden om water uit de beken, sloten en vijvers te halen. Dit hebben de waterschappen Rijn en IJssel en Vechtstromen vandaag bekend gemaakt.

• GGD-onderzoek: niet meer kanker in Eefde dan gemiddeld

11 juli 2019

De GGD Noord- en Oost-Gelderland voerde een kankerclusteronderzoek uit in opdracht van de gemeenten Lochem en Zutphen vanwege zorgen van bewoners in Eefde-West over hun gezondheid. Uit het onderzoek blijkt dat er niet meer kanker in Eefde voorkomt dan gemiddeld in Nederland. Ook waren er zorgen over het grondwater in relatie tot de voormalige stort aan de Mettrayweg. De gemeenten lieten daarom ook grondwatermetingen uitvoeren waarbij ook eerdere bodemonderzoeken uit het gebied zijn betrokken. Uit de metingen blijkt dat het grondwater voldoet aan de drinkwaternorm.

• Woonvisie Zutphen is vastgesteld

09 juli 2019

De gemeenteraad zegt ‘ja’ tegen de koers van het college voor het wonen en de woonomgeving in de gemeente Zutphen voor de komende 6 jaar. In de raadsvergadering van 8 juli is de beleidsvisie ‘Zutphen: daar wil ik wonen’ 2019-2024, vastgesteld. Inclusief 2 amendementen.

• Veelgestelde vragen maaibeleid

04 juli 2019

Om meer biodiversiteit te krijgen, maaien wij minder vaak binnen de gemeente. Door het groen anders in te richten en bermen uit te breiden, kunnen er plantensoorten groeien waar bijen en vlinders op af komen. Het kan zijn dat u hier vragen over heeft. Daarom hebben we de belangrijkste onderwerpen voor u op een rij gezet.

• Monique Stouten nieuwe gemeentesecretaris gemeente Zutphen

03 juli 2019

Monique Stouten is door het college van burgemeester en wethouders benoemd als nieuwe gemeentesecretaris van Zutphen. Per 1 september begint zij in deze functie. Op dit moment is ze werkzaam als directeur Bedrijfsvoering bij de provincie Overijssel.