• Naar school met leerlingenvervoer

16 juli 2018

Gaat uw kind in het nieuwe schooljaar met het leerlingenvervoer naar school? Dan krijgt u vanaf 16 juli een brief van PlusOV met informatie. Leerlingenvervoer vraagt u aan bij de gemeente waar uw kind staat ingeschreven. Heeft u nog geen leerlingenvervoer aangevraagd? Doe dit dan voor 1 augustus. Zodra het kind onze toestemming heeft, krijgt PlusOV opdracht om het vervoer van uw kind te regelen.

• Leerlingen Isendoorn maken beste plan Nieuwstadskerk

13 juli 2018

Winnaars Isa Mund, Milou Vijgen en Jinre Tjassens Keiser maakten het beste plan voor de Nieuwstadskerk tijdens een educatieproject 'Aannemers gezocht'. De 3 leerlingen van het Isendoorn College combineerden kunst en eenzaamheid onder ouderen.

• Verbod op gebruik oppervlaktewater

Vanaf donderdagmiddag 12 juli is het verboden om water te halen uit beken, rivieren, vijvers en sloten. Dit geldt voor bedrijven en particulieren, voor grote en kleine hoeveelheden. Het waterschap controleert scherp.

• Regionale samenwerking voor erfgoededucatie

12 juli 2018

Om erfgoededucatie in het basisonderwijs van de regio Lochem en Zutphen te stimuleren, gaan de gemeenten Lochem en Zutphen en Muzehof, Centrum voor Kunsten, samenwerken. Vertegenwoordigers van de Muzehof, de gemeenten, scholen en het cultuur- en erfgoedveld tekenden hiervoor woensdagmorgen 11 juli een intentieverklaring.

• Tentoonstelling ontstaan en toekomst Nieuwstad

06 juli 2018

De Nieuwstad staat centraal in een dubbeltentoonstelling in de Burgerzaal. De ‘Nieuwstad’ in Europa, Ontstaan & toekomst van een middeleeuwse ideaalstad is van 12 juli tot en met 19 augustus te zien.

• Bloemen voor klimaatbestendig coalitieakkoord

03 juli 2018

Het college van burgemeester en wethouders ontving op 3 juli bloemen van Asje van Dijk, voorzitter van het Gelders Energieakkoord (GEA). GEA analyseerde de coalitieakkoorden van 48 gemeenten op klimaat- en energiebeleid. Zutphen kreeg 18 van de 20 punten en eindigde, samen met Rheden, op de 2e plaats. Gemeente Wageningen kreeg de meeste punten.

• Hanzestad Zutphen in miniatuur

02 juli 2018

Hoe zag de Hanzestad Zutphen eruit in de tijd van de Hanze? De Zutphense bouwkundige Constant Willems maakt voor ons een waarheidsgetrouwe maquette van de stad in 1485. Hij verwacht er 3 jaar lang (zo’n 3000 uur) aan te werken. Daarna kunt u Zutphen, zowel de binnenstad als de Nieuwstad en Spittaalstad, in zijn geheel bekijken. Nu al is een aantal huizenblokken te zien in een vitrine bij de VVV aan de Houtmarkt.