Tentoonstelling ontstaan en toekomst Nieuwstad

De Nieuwstad staat centraal in een dubbeltentoonstelling in de Burgerzaal. De ‘Nieuwstad’ in Europa, Ontstaan & toekomst van een middeleeuwse ideaalstad is van 12 juli tot en met 19 augustus te zien.

Een deel van de tentoonstelling is samengesteld door Jan Brouwer, stedenbouwkundig ontwerper en verbonden aan de gemeente Amsterdam en TU Delft. U ziet op een aantrekkelijke manier het ontstaan van ‘Nieuwsteden’ in Europa van de 12e tot de 14e eeuw. Uiteraard ontbreekt de Zutphense Nieuwstad niet in de expositie. Een catalogus met ansichtkaarten is te koop bij de Musea Zutphen aan het ’s Gravenhof.

Ontwerpen aan een toekomst voor de Nieuwstad

Het ander (Engelstalige) deel van de tentoonstelling is samengesteld door 15 (deels internationale), studenten van de TU Delft. Zij hebben hun afstudeeropdracht voor de studie Heritage & Architecture uitgevoerd in de Nieuwstad, als onderdeel van het project Karakteristiek Duurzaam Erfgoed Gelderland. Hun ideeën werkten zij uit op 30 grote panelen.

Openingstijden tentoonstelling

De tentoonstelling in de Burgerzaal (Lange Hofstraat) is geopend op donderdag tot en met zondag van 12.00 tot 16.00 uur. De ‘Nieuwstad’ in Europa, Ontstaan & toekomst van een middeleeuwse ideaalstad is te zien van 12 juli tot en met 19 augustus. De toegang is gratis.

Het project is mogelijk gemaakt door het Gilde Zutphen en de Provincie Gelderland.

flyer tentoonstelling