• Werkzaamheden asfaltwegen

18 juni 2018

Van 18 juni tot en met 20 juli is er onderhoud aan het asfalt van verschillende wegvakken van fietspaden en rijbanen. Op een aantal plekken voeren we ook kleine reparaties uit. Het gaat om herstel van boomwortelschade, vorstschade en schade door kabelsleuven.

• Eenzaamheid, hoe lossen we dat op?

14 juni 2018

In 3 bijeenkomsten praten we over eenzaamheid. Met professionals, ervaringsdeskundigen, ambtenaren en inwoners. Denkt u wel eens: eenzaamheid, dat lossen we zo op! Praat dan met ons mee op 5 juli vanaf 19.30 uur in het Pakhuis.

• Bijeenkomst over terrein bij steiger fluisterboten

14 juni 2018

Er zijn plannen om het terrein rondom de steiger van de fluisterboten aan de Rijkenhage te herinrichten. Wij informeren u graag over deze plannen op woensdag 20 juni.

• 600 jaar oude verbondsbrieven te zien in Walburgiskerk

11 juni 2018

Tot 28 juni is in de Walburgiskerk de tentoonstelling "De verbondsbrieven van 1418 en de geboorte van het Gelders Parlement" te zien. Op 3 mei was het precies 600 jaar geleden dat de steden en ridders van Gelre deze brieven aanboden aan de hertog en hertogin. Daarmee legden zij de basis voor de Staten van Gelre en Zutphen.

• Hoge score bij onderzoek dienstverlening en regeldruk

07 juni 2018

Gemeente Zutphen scoort goed bij een mysteryguest traject van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Hiermee bracht het Ministerie de kwaliteit van de dienstverlening van gemeenten aan ondernemers in kaart. Via een steekproef zijn 160 gemeenten onderzocht. Zij kregen 15 telefonische vragen en 5 vragen per e-mail.

• 21 juni feestelijke opening wandelrondje Tichelbeeksewaard

07 juni 2018

Donderdag 21 juni gaat het nieuw ingerichte deel van de Tichelbeeksewaard officieel 'open' voor wandelaars. U bent van harte welkom. De opening vindt plaats om 16.00 uur bij het Stadsbalkon aan de Kanonsdijk, tegenover de Spoordijkstraat.

• Nieuwe tarieven en overeenkomst huishoudelijke zorg

07 juni 2018

De Zutphense gemeenteraad heeft in januari en februari besluiten genomen over de toekomst van de huishoudelijke zorg. Het doel was om de zekerheid voor de huishoudelijke hulpen te vergroten en de zorg dichtbij huis te kunnen organiseren. Er zijn nu nieuwe tarieven afgesproken voor de huishoudelijke zorg. Vanaf 1 september sluiten we nieuwe overeenkomsten met aanbieder van huishoudelijke zorg.

• Verlichting krijgt een opfrisbeurt

04 juni 2018

Heeft u de nieuwe verlichting in de Zuidwijken al gezien? Sinds oktober 2017 vervangen we een groot aantal lichtmasten en armaturen in de Zuidwijken en Noordveen. Zo zorgen we voor de veiligheid en duurzaamheid van de stad. Er schijnt nu mooi licht ‘s avonds in de straten van Zuidwijken.