21 juni feestelijke opening wandelrondje Tichelbeeksewaard

Donderdag 21 juni gaat het nieuw ingerichte deel van de Tichelbeeksewaard officieel 'open' voor wandelaars. U bent van harte welkom. De opening vindt plaats om 16.00 uur bij het Stadsbalkon aan de Kanonsdijk, tegenover de Spoordijkstraat.

Tichelbeeksewaard is de naam van de uiterwaarden aan de ‘Hovense’kant van de IJssel. De afgelopen maanden is het deel bij de oude IJsselbrug opnieuw ingericht. Er is een beekje uitgegraven, er zijn paden aangelegd en uitzichtpunten gemaakt. Zo kan iedereen hier, vanuit De Hoven en de stad, een mooi rondje wandelen van iets meer dan 1 kilometer.

Theater, muziek, vlogs

Op 21 juni starten we met een optreden gebaseerd op het theaterproject De Hoven. Aansluitend verricht wethouder Annelies de Jonge de officiële opening. Daarna kunt u zelf het wandelrondje verkennen. Bij de verschillende uitzichtpunten geven leerlingen van de Theo Thijssenschool een toelichting. Ook zijn er vlogs te zien die leerlingen maakten van de werkzaamheden in de Tichelbeeksewaard. Met muziek, een drankje en een ijsje belooft het een feestelijk begin van de zomer te worden.

Let op: bij slecht weer of hoog water kan de opening niet doorgaan. Houd hiervoor website en social media van de gemeente en Wijkraad De Hoven in de gaten.

Rivier in de Stad

De herinrichting van de Tichelbeeksewaard is onderdeel van Rivier in de stad. Dit is het gebiedsprogramma dat de verbinding legt tussen de Zutphense binnenstad, de IJssel en De Hoven. De Tichelbeeksewaard vormt in dit gebied een natuurlijke schakel. Door de herinrichting is de uiterwaard beter toegankelijk voor recreatie, met respect voor de natuur. Rivier in de Stad is mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.