Verlichting krijgt een opfrisbeurt

Heeft u de nieuwe verlichting in de Zuidwijken al gezien? Sinds oktober 2017 vervangen we een groot aantal lichtmasten en armaturen in de Zuidwijken en Noordveen. Zo zorgen we voor de veiligheid en duurzaamheid van de stad. Er schijnt nu mooi licht ‘s avonds in de straten van Zuidwijken.

Vervanging lichtmastenVernieuwing van oude lampen

Op een aantal locaties in Zutphen zijn de lampen sterk verouderd en aan vernieuwing toe. Veel lichtmasten zijn ouder dan 40 jaar en een groot aantal armaturen is ouder dan 20 jaar. Wij vernieuwen deze lichtmasten en armaturen. De werkzaamheden lopen goed.

De nieuwe, duurzame LED lamp zorgt voor beter licht op straat. Zo maken we de straten veiliger. Ook gebruiken de lampen 30% minder energie dan de oude lampen, en is er minder onderhoud nodig.

Nog 1150 te gaan

Dit jaar heeft de aannemer al 750 lichtmasten en armaturen vervangen. In Zutphen staan nu nog 900 oude armaturen en 250 oude lichtmasten.

Vanaf 14 mei is de aannemer bezig met de lampen in wijk Noordveen. Op 15 juni is de aannemer in Noordveen klaar. Van 18 juni tot en met 24 augustus is Waterkwartier aan de beurt. Op 18juni begint de aannemer ook in Leesten.