60 studenten denken over toekomst witte vleugel oude stadhuis

Studenten van Saxion Hogeschool onderzoeken hoe de witte vleugel van het oude stadhuis gebruikt kan worden.

De witte vleugel wordt nu maar voor een deel gebruikt. We willen het historische plein 's Gravenhof omtoveren tot een culturele trekpleister. Daarom bekijken we welke functies mogelijk zijn in de zijvleugel van het oude stadhuis. Het onderzoek van de studenten is hierbij een eerste stap. Eind van de week presenteren de studenten hun conclusies.

Welke functies zijn haalbaar in de witte vleugel?

Een ambachtscentrum, een erfgoedcentrum, horeca, een muziekacademie of museum? Donderdag 8 maart presenteren studenten van de opleiding Facilitair Management van Saxion Hogeschool de mogelijkheden die zij zien voor de witte vleugel. De dagen ervoor gaan 60 studenten aan de slag om dit in beeld te brengen.

Het project van de studenten is een 1e stap. Een adviesbureau zal de selectie van een toekomstige onderneming in de witte vleugel doen. Na de zomer moet duidelijk zijn wat of wie er in de witte vleugel komt.

Inloopbijeenkomst

De witte vleugel is onderdeel van het project Poort van Zuid. Dit project gaat over de ontwikkeling van het gebied van de Houtwal tot en met ’s Gravenhof. Op 14 maart is er een inloopbijeenkomst over de Poort van Zuid.