Mei

• Werken veelbelovende Chinese kunstenaar in Burgerzaal

25 mei 2018

Vanaf zaterdag 26 mei zijn 6 werken van de Chinese kunstenaar Lu Xinjian te bewonderen in de Burgerzaal. Tijdens de voorbereidingen van het bezoek van de Chinese ambassadeur ontstond het idee om een expositie in te richten met werk van de kunstenaar uit Shanghai. De werken zijn nog tot en met 10 juni gratis te bewonderen

• Chinese ambassadeur bezoekt Zutphen

24 mei 2018

Donderdag 24 mei bracht de Chinese ambassadeur, de heer Wu Ken, een bezoek aan Zutphen. Hij was hier op uitnodiging van de bedrijven Qlip en FrieslandCampina. Burgemeester Annemieke Vermeulen ontving hem in het oude stadhuis, waar hij in gesprek ging met Zutphense ondernemers. De ambassadeur wilde inzicht krijgen in de lokale economie, kennis maken met ondernemers en een beeld krijgen van hoe de lokale overheid omgaat met ondernemers.

• Afspraken Driekant en gemeente

24 mei 2018

Eind 2016 stopte de samenwerking tussen Driekant Buiten en de gemeente bij De Kaardebol. Driekant en mensen die via obligaties geld hadden geïnvesteerd in Driekant Buiten, leden financiële schade. Driekant en de gemeente hebben nu afspraken gemaakt. Driekant ontvangt € 45.000 van de gemeente.

• Zutphense Veteranendag

22 mei 2018

Zaterdag 26 mei,v an 12.00 tot 16.00 uur, staat het ’s Gravenhof in het teken van de veteranen. Voor jong en oud is er van alles te doen en te beleven.

• Wat is nodig voor mensen met dementie?

17 mei 2018

Het versterken van kwetsbare Zutphenaren: daar werken we aan. We praten in 3 bijeenkomsten (thematafels) over een belangrijke groep kwetsbare Zutphenaren: mensen met dementie. Op 5 juni is de 3e bijeenkomst. Praat u mee?

• Afscheid 4 wethouders op 30 mei

17 mei 2018

Patricia Withagen, Oege Bosch, Coby Pennings en René Sueters nemen afscheid als wethouder van de gemeente Zutphen. Wij nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn op woensdag 30 mei van 19.30 tot 22.00 uur in de Burgerzaal (ingang vanaf het bordes, 's Gravenhof 1).

• Informatieavond Lange Hofstraat

17 mei 2018

De eerste schetsen voor de nieuwe inrichting van de Lange Hofstraat zijn klaar. Donderdagavond 24 mei kunt u de schetsen bekijken in de Walburgiskerk. Binnenlopen kan vanaf 19.00 uur. Om 19.30 uur geven de ontwerpers van Bureau MTD uitleg over de schetsen.

• Wethouderskandidaten bekend

16 mei 2018

De kandidaat wethouders voor de formerende partijen zijn Harry Matser (GroenLinks), Annelies de Jonge (PvdA), Mathijs ten Broeke (SP) en Laura Werger (VVD).

• Mevrouw Van der Meulen ontvangt Koninklijke Onderscheiding

14 mei 2018

Tijdens de afsluiting van het belastingseizoen van de Belastingservice FNV Zutphen, op 12 mei, ontving mevrouw Van der Meulen een Koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Annemieke Vermeulen verraste mevrouw Van der Meulen met de onderscheiding toen zij afscheid nam van de Belastingservice.