Mei

• Voorlopige uitslag verkiezing gemeente Zutphen

27 mei 2019

Donderdagnacht 23 mei 2019 is de voorlopige uitslag bekend geworden van de verkiezing voor het Europees Parlement in gemeente Zutphen. Volgens Europese regels mocht de voorlopige uitslag pas bekendgemaakt worden nadat de stemming in alle Europese landen geëindigd is. De laatste stembussen in de EU sloten op zondag 26 mei, 23.00 uur.

• Met wethouder in gesprek

23 mei 2019

Heeft u een vraag voor een van de wethouders? Of wilt u eens met een van hen van gedachten wisselen over een bepaald onderwerp? Dan bent u vanaf dinsdag 28 mei iedere week welkom bij het spreekuur van de wethouders.

• Opknapbeurt voor Bourgonjetoren en stadsmuur

17 mei 2019

De buitenzijde van de Bourgonjetoren en de stadsmuur aan de Waterstraat worden gerestaureerd. Dit is nodig om verder verval van de toren en de muur tegen te gaan. De werkzaamheden starten op 24 mei en duren naar verwachting tot eind september.

• Zes Zutphense goede doelen ontvangen Roparun prijzengeld

08 mei 2019

Wethouder Laura Werger reikte op woensdag 8 mei een symbolisch geldbedrag uit aan zes Zutphense goede doelen. Dit gebeurde tijdens de verdeling van de Roparun prijs 2018 in de hal van het oude stadhuis in Zutphen.

• Zutphen stapt naar Rijk vanwege oneerlijk tekort op jeugd

08 mei 2019

Het kabinet moet rekening houden met de sociaal-economische samenstelling van gemeenten bij de verdeling van de rijksgelden voor de jeugdhulp. Daar pleit het Zutphense college voor.