Mei

• Nieuwe college geïnstalleerd

28 mei 2018

Maandagavond 28 mei is tijdens de gemeenteraadsvergadering het nieuwe college van de gemeente Zutphen geïnstalleerd en is het coalitieakkoord ‘Met elkaar kleuren we Zutphen en Warnsveld’ vastgesteld. Harry Matser (GroenLinks), Annelies de Jonge (PvdA), Mathijs ten Broeke (SP) en Laura Werger (VVD) vormen samen met burgemeester Annemieke Vermeulen het nieuwe college.

• Chinese ambassadeur bezoekt Zutphen

24 mei 2018

Donderdag 24 mei bracht de Chinese ambassadeur, de heer Wu Ken, een bezoek aan Zutphen. Hij was hier op uitnodiging van de bedrijven Qlip en FrieslandCampina. Burgemeester Annemieke Vermeulen ontving hem in het oude stadhuis, waar hij in gesprek ging met Zutphense ondernemers. De ambassadeur wilde inzicht krijgen in de lokale economie, kennis maken met ondernemers en een beeld krijgen van hoe de lokale overheid omgaat met ondernemers.

• Afspraken Driekant en gemeente

24 mei 2018

Eind 2016 stopte de samenwerking tussen Driekant Buiten en de gemeente bij De Kaardebol. Driekant en mensen die via obligaties geld hadden geïnvesteerd in Driekant Buiten, leden financiële schade. Driekant en de gemeente hebben nu afspraken gemaakt. Driekant ontvangt € 45.000 van de gemeente.

• Wethouderskandidaten bekend

16 mei 2018

De kandidaat wethouders voor de formerende partijen zijn Harry Matser (GroenLinks), Annelies de Jonge (PvdA), Mathijs ten Broeke (SP) en Laura Werger (VVD).

• Mevrouw Van der Meulen ontvangt Koninklijke Onderscheiding

14 mei 2018

Tijdens de afsluiting van het belastingseizoen van de Belastingservice FNV Zutphen, op 12 mei, ontving mevrouw Van der Meulen een Koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Annemieke Vermeulen verraste mevrouw Van der Meulen met de onderscheiding toen zij afscheid nam van de Belastingservice.