Mei

• Openingstijden vanaf 1 juni

28 mei 2020

Het stadhuis is op 1 juni gesloten vanwege Pinksteren. Na 1 juni is het stadhuis weer vaker open, maar alleen op afspraak.

• Nieuwe regeling voor chronisch zieken en gehandicapten

25 mei 2020

Inwoners met een chronische ziekte of een structurele (blijvende) beperking is er vanaf 25 mei een nieuwe regeling. Zij kunnen een tegemoetkoming krijgen voor medische kosten, als zij deze kosten niet ergens anders vergoed kunnen krijgen. De tegemoetkoming kan ook worden aangevraagd voor een kind met een chronische ziekte of beperking.

• Noodkap voor oude kastanjeboom op IJsselkade

22 mei 2020

Op dinsdag 26 mei wordt de kastanjeboom in de buurt van de waterspeelplaats op de IJsselkade gekapt. De situatie onder en rondom de boom is niet meer veilig. De boom lijdt aan de kastanjebloedingsziekte. Takken kunnen daardoor afbreken. Een nieuwe boom komt in de laatste fase van de herinrichting van de IJsselkade in 2021.

• Veilig sporten voor alle inwoners van Zutphen en Warnsveld

20 mei 2020

Sportwethouder Laura Werger bezocht op dinsdag 19 mei een aantal sportverenigingen in de gemeente Zutphen. In de coronatijd is het belangrijk dat inwoners op een veilige manier kunnen sporten. Daarom zijn er steeds meer sportverenigingen, die in samenwerking met de gemeente en Zutphen Actief, sportactiviteiten aanbieden via het platform veiligsporten.nu.

• Onderzoek in de ondergrond voor aardwarmte

12 mei 2020

De Rijksoverheid onderzoekt waar de ondergrond in Nederland mogelijk geschikt is voor de winning van aardwarmte. In mei doet SCAN (Seismische Campagne Aardwarmte Nederland) daarom in onze gemeente onderzoek in de ondergrond. Bewoners en eventuele bedrijven in de directe omgeving van de werkzaamheden ontvangen hierover een brief aan huis. De verwachting is dat de werkzaamheden half juni klaar zijn.

• Herdenkingstoespraak van burgemeester Annemieke Vermeulen

04 mei 2020

In het kader van de dodenherdenking van Zutphen en Warnsveld heeft burgemeester Annemieke Vermeulen een toespraak gehouden. De gehele toespraak leest u hieronder.

• Voorkeursroute vlotte en veilige fietsverbinding Deventer-Zutphen

01 mei 2020

De gemeenten Deventer, Lochem en Zutphen willen samen met de Provincie Gelderland één van de drukste regionale fietsroutes van de Provincie Gelderland aanpakken. Dit project is in handen van de Cleantech Regio. Het gaat om de fietsverbinding tussen Deventer en Zutphen (F348). Er is nu een voorkeursroute vastgesteld.

• Zonnepanelenactie gemeente Zutphen van start

01 mei 2020

Onze gemeente start op 1 mei 2020 een zonnepanelenactie voor inwoners. Met deze actie willen wij het verduurzamen van woningen gemakkelijk maken en duurzame energieopwekking stimuleren. Door de aankoop te bundelen kunt u zonnepanelen aanschaffen tegen een scherpere prijs.