• Inloopavond Ettegerpark Noorderhaven

21 november 2017

De Noorderhaven is volop in ontwikkeling en zal de komende jaren verder uitgroeien tot een mooie nieuwe woonwijk. In de Noorderhaven wordt ook een park gerealiseerd: het Ettegerpark. Op 30 november kunt u het voorlopig ontwerp bekijken.

• Ondernemers te gast bij college

17 november 2017

3 honderdjarigen, 2 Cleantech startups en de winnaar van Zjobs waren vrijdag 17 november te gast bij burgemeester Annemieke Vermeulen en de wethouders Oege Bosch en Rene Sueters. Aanleiding was de Dag van de Ondernemer.

• Gratis cursussen voor eigenaren monumenten

16 november 2017

Een monument beheren en onderhouden is niet altijd eenvoudig. Daarom bieden gemeente Zutphen en Monumentenwacht Gelderland cursusavonden voor eigenaren van monumenten aan. Deze bijeenkomsten worden van 30 november tot en met 28 juni gegeven in de Erfgoedwerkplaats (de voormalige pastorie) aan de Tengnagelshoek 9 in Zutphen. Alle cursussen zijn gratis en ook los van elkaar te volgen.

• Sporthal de Mene tijdelijk dicht

16 november 2017

Het college heeft besloten om sporthal de Mene per direct te sluiten. Er is een vochtprobleem dat de sportvloer aantast. Uit onderzoek blijkt dat de vloer daardoor minder stroef is. Bij intensief sporten kan dit tot onveilige situaties leiden.

• Meer onderzoek Poort van Zuid noodzakelijk

16 november 2017

Het college van B&W heeft begin november besloten nog geen voorkeur uit te spreken voor één van de scenario’s voor de Poort van Zuid. De gemeente kiest ervoor eerst uitgebreider onderzoek te doen op basis van de ideeën en wensen van betrokkenen bij de Poort van Zuid.

• Meedenken over deze website

Wij hebben het inwonerspanel Zutphen Spreekt gevraagd mee te denken over onze website Zutphen.nl. Met de antwoorden van het panel maken wij een plan voor verbetering of vernieuwing van de website. U kunt ook meepraten!

• Ondersteuning Werk en Inkomen dichterbij de inwoner

Zutphen en Lochem gaan taken werk en inkomen zelf uitvoeren en stoppen met Het Plein.

• Deel mee in Roparun prijs!

07 november 2017

In 2017 werd Zutphen voor de 3e keer verkozen tot leukste Roparunnerstad op de route van Hamburg naar Rotterdam. Dankzij de organisatie van Stichting Doorkomst Roparun Zutphen en vele vrijwilligers won Zutphen hiermee €50.000 aan prijzengeld. Dit geld gaat naar organisaties die ondersteuning bieden aan mensen met kanker. Maar naar welke organisaties?

• Wat komt er in buurtcentrum Waterkracht?

07 november 2017

Tot de zomer van 2018 beheert Perspectief buurtcentrum Waterkracht. Het wordt nu tijd om plannen te gaan maken voor de periode daarna. Wij nodigen inwoners van het Waterkwartier uit om mee te praten en mee te denken.

• Nomineer nú voor DoeMEE Award 2017

02 november 2017

Kent u iemand of een organisatie in de gemeente Zutphen of Lochem die de DoeMEE Award verdient? Die zich op bijzondere manier inzet voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen? Ook mensen met een beperking, een chronische ziekte of voor wie het moeilijk lijkt om een baan te vinden?