November

 • Strooien bij gladheid

  In de vroege nacht van 29 november is er gestrooid. We strooien preventief. Dit betekent dat de strooiwagens gaan strooien als het nog niet glad is. We strooien tegelijkertijd met de provincie Gelderland en omliggende gemeenten.

 • Gratis energiescans voor ondernemers

  27 november 2017

  Bent u ondernemer en wilt u lagere energiekosten én energie besparen? U kunt gratis gebruik maken van de MKB Energy CheckUp. Hiermee krijgt u inzicht in uw energieverbruik, weet u welke energiebesparende maatregelen u kunt nemen, wat u moet investeren en wat de maatregelen opbrengen.

 • Opbrengst Zutphen ontmoet Zutphen tijdens Nieuwsjaarsfeest

  24 november 2017

  Op 12 oktober waren onze medewerkers te gast bij bedrijven en instellingen in de gemeente Zutphen. Zo mochten we onder meer komen kijken en praten bij de HEMA, bij Arte Vita en bij Camelot en struinden we over de markten met een paar zeer betrokken bewoners. Wat de ontmoetingen allemaal hebben opgeleverd hoort u tijdens het Nieuwsjaarsfeest.

 • Dagelijks Bestaan krijgt extra tijd

  23 november 2017

  Het Dagelijks Bestaan zoekt al wat langer naar een nieuwe locatie voor huisvesting en begeleiding van jongeren. Per 1 augustus 2018 stopt de huisvesting voor jongeren op de Voormars definitief. Het Dagelijks Bestaan krijgt nu tot 28 februari de tijd om het businessplan uit te werken voor verhuizing naar het Vitens-terrein.

 • Oprichting Stichting Huishoudelijke Hulp

  23 november 2017

  Het college adviseert om een Stichting Huishoudelijke Hulp op te richten. Eén organisatie die de huishoudelijke hulp biedt. Die makkelijk de verbinding legt met andere zorgprofessionals in de wijk, zoals de sociale wijkteams en wijkverpleegkundigen en kan signaleren wanneer er meer ondersteuning nodig is. Cliënten krijgen meer regie en zien, vanwege de langdurige opdrachten, steeds dezelfde vertrouwde gezichten die hen thuis helpen. Een ander belangrijk doel is de werkzekerheid voor de huishoudelijke hulpen.

 • Ondernemers te gast bij college

  17 november 2017

  3 honderdjarigen, 2 Cleantech startups en de winnaar van Zjobs waren vrijdag 17 november te gast bij burgemeester Annemieke Vermeulen en de wethouders Oege Bosch en Rene Sueters. Aanleiding was de Dag van de Ondernemer.

 • Gratis cursussen voor eigenaren monumenten

  16 november 2017

  Een monument beheren en onderhouden is niet altijd eenvoudig. Daarom bieden gemeente Zutphen en Monumentenwacht Gelderland cursusavonden voor eigenaren van monumenten aan. Deze bijeenkomsten worden van 30 november tot en met 28 juni gegeven in de Erfgoedwerkplaats (de voormalige pastorie) aan de Tengnagelshoek 9 in Zutphen. Alle cursussen zijn gratis en ook los van elkaar te volgen.

 • Meer onderzoek Poort van Zuid noodzakelijk

  16 november 2017

  Het college van B&W heeft begin november besloten nog geen voorkeur uit te spreken voor één van de scenario’s voor de Poort van Zuid. De gemeente kiest ervoor eerst uitgebreider onderzoek te doen op basis van de ideeën en wensen van betrokkenen bij de Poort van Zuid.

 • Sporthal de Mene tijdelijk dicht

  16 november 2017

  Het college heeft besloten om sporthal de Mene per direct te sluiten. Er is een vochtprobleem dat de sportvloer aantast. Uit onderzoek blijkt dat de vloer daardoor minder stroef is. Bij intensief sporten kan dit tot onveilige situaties leiden.

 • Ondersteuning Werk en Inkomen dichterbij de inwoner

  Zutphen en Lochem gaan taken werk en inkomen zelf uitvoeren en stoppen met Het Plein.