• Bibliotheek Warnsveld krijgt 3 jaar rijksgeld

07 oktober 2019

De Tweede Kamer heeft, via de motie van Lodewijk Asscher, aan de regering gevraagd om kleine gemeenten te ondersteunen bij het in stand houden en versterken van hun bibliotheekvoorziening. Minister van Engelshoven (OCW) heeft hiervoor geld beschikbaar gesteld. Stichting Graafschap bibliotheken heeft een voorstel gedaan om in aanmerking te komen voor een uitkering uit deze zogenoemde ‘Asscher-gelden’. Met deze uitkering wil de stichting het bibliotheekwerk in Warnsveld versterken. Op 7 oktober is bekend gemaakt dat de gemeente Zutphen € 225.000 ontvangt. In 2019, 2020 en 2021 keren wij € 75.000 uit aan Stichting Graafschap bibliotheken.

• Bladafval opruimen in bladkorven

07 oktober 2019

De herfst is begonnen. Helpt u ons mee de straten bladvrij te maken? Vanaf 14 oktober plaatsen we bladkorven. U kunt de korven gebruiken om bladafval van bomen van de gemeente op te ruimen. Onze medewerkers legen de korven regelmatig.