Veiligheid website

In de media is verschenen dat Google onze website 'niet veilig' vindt. Dat komt omdat wij een veiligheidscertificaat hebben dat Google niet langer vertrouwt. Vandaag of morgen installeren wij daarom een nieuw certificaat.

Op 16 oktober kwam in het nieuws dat Google Chrome gaat waarschuwen voor sites die niet goed beveiligd zouden zijn. Heeft u de nieuwste Google Chrome (70) geïnstalleerd? Dan krijgt u misschien een waarschuwing en kunt u niet verder de website bezoeken.

Al lang beveiligde verbinding

Voor onze website gebruiken we al lang een beveiligde verbinding.

Wij gebruiken een veiligheidscertificaat dat is uitgegeven door het bedrijf Symantec. Google vertrouwt dit type certificaat niet meer. Zij gaat gebruikers van de browser (Google Chrome 70) waarschuwen bij het bezoeken van een 'onveilige' website. Andere browsers, zoals Internet Explorer en Firefox doen dit nog niet.

Vandaag of morgen nieuw certificaat

Wij zorgen ervoor dat het certificaat vervangen wordt. We waren daarover al met onze leverancier in gesprek. Vanochtend heeft de leverancier laten weten dat het nieuwe certificaat vandaag of morgen wordt geïnstalleerd. Onze website zou in Google Chrome dan ook moeten werken.

Heeft u de nieuwste versie van Google Chrome (versie 70) vandaag geïnstalleerd? Dan kan het zijn dat u vandaag een melding krijgt dat onze website niet veilig is. Probeer het dan morgen of overmorgen weer.