• Fietsinformatiedag

28 september 2017

Op woensdag 11 oktober is van 9.00 tot 15.30 uur de fietsinformatiedag voor alle actieve, oudere fietsers.

• Regels plaatsen laadpalen eenvoudiger

27 september 2017

Wij hebben de regels voor elektrische laadpalen voor auto’s eenvoudiger gemaakt. Het is nu makkelijker om een laadpaal te plaatsen en daardoor ook aantrekkelijker om te kiezen voor elektrisch rijden.

• Ida Gerhardt in brons vereeuwigd

27 september 2017

Vanaf komende zomer kijkt Ida Gerhardt over de IJssel uit. De dichteres die zo verbonden was en is met Zutphen wordt namelijk in brons vereeuwigd. Ze krijgt een plek op de vernieuwde IJsselkade waar haar geliefde rivier en de Berkel samenkomen. Woensdagmiddag 27 september zetten burgemeester Annemieke Vermeulen en de Zutphense beeldhouwer Herma Schellingerhoudt een handtekening onder de opdracht voor het maken van het beeld.

• Ondernemers De Mars in actie

26 september 2017

De ondernemers op De Mars gaan samen met de gemeente het bedrijventerrein op 6 thema's versterken. Acties zijn bijvoorbeeld: meer bekendheid, een betere infrastructuur en het doorontwikkelen van parkmanagement. Op donderdag 28 september gaan de ondernemers in gesprek met de Zutphense politiek over hun wensen.

• Zutphen ontmoet Zutphen

26 september 2017

Kennen wij u goed genoeg? Kennen wij elkaar goed genoeg? We willen het er graag met u over hebben tijdens ‘Zutphen ontmoet Zutphen’, op donderdag 12 oktober 2017. Die dag gaan medewerkers van de gemeente aan de slag bij bedrijven, organisaties en vrijwilligersinitiatieven.

• Nieuwe lichtmasten in Zuidwijken

25 september 2017

In de Zuidwijken vervangen we een groot aantal lichtmasten en armaturen. Dit is nodig omdat op een aantal locaties de verlichting sterk is verouderd. Deze werkzaamheden starten op maandag 2 oktober en duren ongeveer 17 weken.

• 3 winnaars Zutphense prijsvraag Zjobs

20 september 2017

Drie ideeën om meer Zutphenaren op weg te helpen naar de arbeidsmarkt zijn beloond met een prijs om het idee ook uit te voeren.

• 'Nieuwe' pomp Groenmarkt

18 september 2017

Een replica van de oude waterpomp ‘Prins van Oranje’ komt terug op de Groenmarkt. In de week van 18 september starten voorbereidende werkzaamheden voor fundering en leidingen. Op maandag 2 oktober wordt de pomp geplaatst.

• Werk en inkomen: minder regels en betere ondersteuning

13 september 2017

Zutphen wil mensen aan het werk helpen. De regelgeving moet dan eenvoudiger. Daarom wil het college regels schrappen, wijzigen en 9 lokale regelingen terugbrengen naar 1 regeling. De gemeenteraad beslist in oktober over dit voorstel.

• Schilderwerk oude IJsselbrug door Zutphenaren

05 september 2017

Op dinsdag 19 en woensdag 20 september schilderen vrijwilligers het laatste deel van de oude IJsselbrug.