September

 • Fietsinformatiedag

  28 september 2017

  Op woensdag 11 oktober is van 9.00 tot 15.30 uur de fietsinformatiedag voor alle actieve, oudere fietsers.

 • Regels plaatsen laadpalen eenvoudiger

  27 september 2017

  Wij hebben de regels voor elektrische laadpalen voor auto’s eenvoudiger gemaakt. Het is nu makkelijker om een laadpaal te plaatsen en daardoor ook aantrekkelijker om te kiezen voor elektrisch rijden.

 • Ida Gerhardt in brons vereeuwigd

  27 september 2017

  Vanaf komende zomer kijkt Ida Gerhardt over de IJssel uit. De dichteres die zo verbonden was en is met Zutphen wordt namelijk in brons vereeuwigd. Ze krijgt een plek op de vernieuwde IJsselkade waar haar geliefde rivier en de Berkel samenkomen. Woensdagmiddag 27 september zetten burgemeester Annemieke Vermeulen en de Zutphense beeldhouwer Herma Schellingerhoudt een handtekening onder de opdracht voor het maken van het beeld.

 • Ondernemers De Mars in actie

  26 september 2017

  De ondernemers op De Mars gaan samen met de gemeente het bedrijventerrein op 6 thema's versterken. Acties zijn bijvoorbeeld: meer bekendheid, een betere infrastructuur en het doorontwikkelen van parkmanagement. Op donderdag 28 september gaan de ondernemers in gesprek met de Zutphense politiek over hun wensen.

 • Zutphen ontmoet Zutphen

  26 september 2017

  Kennen wij u goed genoeg? Kennen wij elkaar goed genoeg? We willen het er graag met u over hebben tijdens ‘Zutphen ontmoet Zutphen’, op donderdag 12 oktober 2017. Die dag gaan medewerkers van de gemeente aan de slag bij bedrijven, organisaties en vrijwilligersinitiatieven.

 • Nieuwe lichtmasten in Zuidwijken

  25 september 2017

  In de Zuidwijken vervangen we een groot aantal lichtmasten en armaturen. Dit is nodig omdat op een aantal locaties de verlichting sterk is verouderd. Deze werkzaamheden starten op maandag 2 oktober en duren ongeveer 17 weken.

 • 3 winnaars Zutphense prijsvraag Zjobs

  20 september 2017

  Drie ideeën om meer Zutphenaren op weg te helpen naar de arbeidsmarkt zijn beloond met een prijs om het idee ook uit te voeren.

 • 'Nieuwe' pomp Groenmarkt

  18 september 2017

  Een replica van de oude waterpomp ‘Prins van Oranje’ komt terug op de Groenmarkt. In de week van 18 september starten voorbereidende werkzaamheden voor fundering en leidingen. Op maandag 2 oktober wordt de pomp geplaatst.

 • Werk en inkomen: minder regels en betere ondersteuning

  13 september 2017

  Zutphen wil mensen aan het werk helpen. De regelgeving moet dan eenvoudiger. Daarom wil het college regels schrappen, wijzigen en 9 lokale regelingen terugbrengen naar 1 regeling. De gemeenteraad beslist in oktober over dit voorstel.

 • Schilderwerk oude IJsselbrug door Zutphenaren

  05 september 2017

  Op dinsdag 19 en woensdag 20 september schilderen vrijwilligers het laatste deel van de oude IJsselbrug.

Uitgelicht