De IJsselslag ontvangt Keurmerk Toegankelijkheid

Donderdagmiddag 19 september ontvingen sportwethouder Laura Werger en het bestuur van de IJsselslag het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid. Dankzij aanpassingen aan het zwembad kunnen nu ook mensen met een beperking het zwembad goed gebruiken. Het Keurmerk werd uitgereikt door Renée Houwen van Ongehinderd, de uitvoerende partij van het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid.

Wethouder Laura Werger en Marjolein Hobbelen (manager zwembad de IJsselslag)De IJsselslag heeft sinds eind 2018 meerdere aanpassingen gedaan voor rolstoelgebruikers, blinden en slechtzienden, mensen die slecht ter been zijn en voor doven en slechthorenden. In de doucheruimte is bijvoorbeeld een douchestoel met arm- en rugleuningen geplaatst zodat bezoekers met een beperking gemakkelijker (zittend) kunnen douchen. Daarnaast is de gehandicaptenparkeerplaats verbreed, waardoor rolstoel- of rollatorgebruikers meer ruimte hebben om in en uit de auto te komen. Voor slechtziende bezoekers  is over de gehele breedte van de traptreden en op de glazen poort en wanden een markeringsstrook aangebracht om bots- en valgevaar te voorkomen.

Met deze aanpassingen voldoet Zwembad de IJsselslag aan het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid. Sportwethouder Laura Werger: “Iedereen wil graag meedoen. Dit geldt ook qua sport. Het is mooi dat het zwembad veel drempels heeft weggenomen. Spoenk verdient hiervoor een compliment omdat deze stichting het heeft aangezwengeld en waardoor de maatregelen zijn genomen.”

Ongehinderd

Ruim 10 tot 15% van de Nederlanders hebben een lichamelijk beperking. Dit zijn blinden en slechtzienden, mensen die slecht ter been zijn, rolstoelgebruikers, doven en slechthorenden. Zij willen ook zonder drempels op pad kunnen gaan. Daarom zet Ongehinderd zich in voor een toegankelijk Nederland.

Ongehinderd helpt gemeenten en ondernemers om de toegankelijkheid van locaties in kaart te brengen en te verbeteren. Deze informatie wordt gepresenteerd in de landelijke Ongehinderd app, zodat mensen met een beperking precies weten waar ze goed terecht kunnen en welke voorzieningen aanwezig zijn. De Ongehinderd app is gratis te downloaden via de Apple App Store of Google Play Store of via app.ongehinderd.nl. Meer informatie over Ongehinderd en de Ongehinderd app staat op www.ongehinderd.nl.