Schilderwerk oude IJsselbrug door Zutphenaren

Op dinsdag 19 en woensdag 20 september schilderen vrijwilligers het laatste deel van de oude IJsselbrug.

Dit deel, de zogeheten aanbruggen aan de zijde van de wijk De Hoven, was oorspronkelijk niet in het projectplan opgenomen. Het schilderwerk was nog niet aan vervanging toe.

Op 29 augustus plaatsten wij een oproep voor vrijwilligers om samen het laatste deel van de brug te schilderen. Bijna 100 Zutphenaren willen graag de handen uit de mouwen steken! Natuurlijk gebeurt dat onder toezicht van professionals, zodat de veiligheid van de deelnemers is gegarandeerd.

De aanbruggen krijgen dezelfde kleur als de rest van de oude IJsselbrug. De vrijwilligers zullen in ploegen de aanbruggen in de verf zetten. Voor beschermende- en veiligheidskleding wordt gezorgd. De brug hoeft voor dit werk niet afgesloten te worden voor verkeer.

Zutphen schildert geschiedenis

Het gemeentebestuur laat zien dat inwoners een serieuze stem hebben. De Zutphenaars laten zien dat ze niet alleen een mening hebben, maar die ook kleur willen geven.

Dit evenement, want dat wordt het, levert en een prachtig beeld op, én een geweldig eindresultaat. Zutphen schildert geschiedenis!