Zutphen ontmoet Zutphen

Kennen wij u goed genoeg? Kennen wij elkaar goed genoeg? Daarover spraken wij u tijdens ‘Zutphen ontmoet Zutphen’, op donderdag 12 oktober 2017. Die dag gingen medewerkers van de gemeente aan de slag bij bedrijven, organisaties en vrijwilligersinitiatieven.

Onze medewerkers hebben dagelijks contact met mensen, bedrijven en organisaties in Zutphen. U ziet hen vast ook wel op straat aan het werk. Bijvoorbeeld bij onderhoud aan de weg of het groen. Misschien heeft u persoonlijk contact met een van hen. Wij willen graag weten hoe het gaat tussen u en de gemeente. Wat zou u van ons willen, wat kan beter, wat loop goed en waar kunnen we met u nog beter samenwerken?

Over de aanleiding

Het initiatief van de burgemeester heeft alles te maken met de rol van de gemeente in een veranderende samenleving. “We zijn onderdeel van een netwerksamenleving. Dat betekent ook voor de gemeente een veranderende rol. We moeten samen resultaten boeken en meer op basis van gelijkwaardigheid aan de slag, als partners.

Doel van Zutphen ontmoet Zutphen

Alle ervaringen die medewerkers die dag opdoen, gebruiken ze om te bekijken hoe zij hun werk wellicht anders kunnen doen. Dat kan bijvoorbeeld leiden tot aanpassing van de dienstverlening of nieuwe en andere samenwerkingen. Begin januari 2018 vertellen we meer over wat we met de opbrengst gaan doen.

Zeventig aanmeldingen

Een aantal grotere bedrijven en organisaties hebben een uitnodiging gekregen. Verder waren alle bedrijven en instellingen in Zutphen uitgenodigd om zich te melden via zutphenontmoet@zutphen.nl. Er deden zo'n 70 bedrijven en organisaties mee.

Zoveel mogelijk naar de mensen toe

Als gezegd zijn onze medewerkers al veel buiten, met ‘Zutphen ontmoet Zutphen’ als extra impuls. Wat de burgemeester betreft, blijft het hier zeker niet bij. “Wat mij betreft doen we dit vaker. Niet per se op dezelfde manier. Maar wat we naast onze normale contacten buiten het stadhuis nog meer kunnen doen is, dat je bijvoorbeeld eens per maand een dag ergens anders werkt. Sommigen van ons doen dat ook al. Het moet niet zo zijn dat we mensen als vanzelf vragen om naar het stadhuis te komen. We willen zoveel mogelijk naar de mensen toe, ik ben ervan overtuigd dat dat wederzijds energie geeft.”