Oktober

 • Hulp door jongerencoaches succesvol

  26 oktober 2017

  Jongeren helpen andere jongeren naar een kansrijke toekomst. En met succes. In 2016 begonnen we samen met 2GetThere met de inzet van jongerencoaches. Na een jaar is 94% van de jongeren die begeleid werden aan het werk of naar school, of krijgt begeleiding van hulpverlening.

 • Zutphen lanceert Hulpwijzer

  25 oktober 2017

  Iedereen heeft weleens een vraag over zorg, opvoeding, inkomen, wonen of voorzieningen. Inwoners kunnen vanaf nu de Hulpwijzer Zutphen gebruiken. De hulpwijzer geeft antwoorden op vragen over zorg en gezondheid, wonen en huishouden, jeugd en gezin, geldzaken en meer.

 • Programmabegroting 2018

  17 oktober 2017

  Het college heeft de laatste begroting van zijn bestuursperiode gepresenteerd. Met deze begroting investeert het college in de sociaal-economische kracht van Zutphen. Tegelijk laat het (financiële) ruimte voor de nieuwe gemeenteraad, die na de verkiezingen in maart 2018 aantreedt. De begroting verschijnt voor het eerst in de vorm van een website.

 • Werkbedrijf in Zutphen

  10 oktober 2017

  Op 1 januari 2019 gaat een Zutphens Werkbedrijf van start. Dit is een organisatie die zich volledig richt op het aan het werk krijgen en houden van inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt. Op dit moment zijn die taken bij verschillende organisaties belegd.

 • Anne: de virtuele assistent

  09 oktober 2017

  Als eerste gemeente in Nederland test Zutphen op grote schaal de digitale assistent Anne. Anne is er voor mensen die extra hulp nodig hebben. Ze is er 24 uur per dag, 7 dagen per week en is altijd geduldig.

 • Controle hondenbelasting

  05 oktober 2017

  Heeft u 1 of meerdere honden en woont u in de bebouwde kom? Dan moet u jaarlijks hondenbelasting betalen. Daarvoor geeft u de honden aan bij Belastingcentrum Tribuut. Binnenkort is er controle op het bezit van honden. Heeft u uw hond(en) nog niet aangegeven? Doe dat dan als nog.

 • Lekker aan de Kade

  05 oktober 2017

  Lekker aan de Kade. Dat is de winnaar van de prijsvraag voor de nieuwe horecagelegenheid op de IJsselkade. Het concept is van Lisa Pit en Hans Wiedenhoff, de eigenaren van restaurant Lekker aan het Stationsplein. Lekker aan de Kade gaat vooral kleine gerechtjes (‘small bites’) serveren. Het gebouw is geïnspireerd op de oude vestingwerken van Zutphen.

 • Opruimen van bladafval

  02 oktober 2017

  Vanaf 9 oktober plaatsen we weer bladkorven. U kunt de korven gebruiken om bladafval in te doen van bomen van de gemeente. Onze medewerkers legen de korven regelmatig.

 • Verspreiding jodiumtabletten

  02 oktober 2017

  In oktober ontvangen alle gezinnen met kinderen tot 18 jaar, die wonen binnen een straal van 100 kilometer van een kernreactor, een doosje met jodiumtabletten. Zutphen ligt binnen 100 km van de Duitse kerncentrale Emsland.