Controle hondenbelasting

Heeft u 1 of meerdere honden en woont u in de bebouwde kom? Dan moet u jaarlijks hondenbelasting betalen. Daarvoor geeft u de honden aan bij Belastingcentrum Tribuut. Binnenkort is er controle op het bezit van honden. Heeft u uw hond(en) nog niet aangegeven? Doe dat dan als nog.

U kunt uw hond online aanmelden via www.tribuut.nl/belastingen-zutphen-hondenbelasting. Hier kunt u ook wijzigingen doorgeven. Bijvoorbeeld als u een nieuwe hond krijgt of als uw hond is overleden. Het aantal honden bepaalt namelijk de hoogte van de hondenbelasting.

Controle

Tribuut controleert het bezit van een hond(en), in opdracht van de gemeente. Heeft u geen aangifte van uw hond gedaan, dan riskeert u een boete. De komende weken voeren controleurs van Legitiem BV uit Velp huis-aan-huis controles uit. De controleurs dragen herkenbare bedrijfskleding. U kunt hen om een legitimatiebewijs vragen.

Niet thuis?

Bent u niet thuis, dan laat de controleur informatie voor u achter waarin staat hoe u uw hond(en) kunt aanmelden. Ook als uw hond(en) als bij Tribuut geregistreerd staat/staan, kunt u bezoek krijgen.

Aanmelden

Heeft u uw hond(en) nog niet aangemeld? Doe dit dan alsnog.

Vragen

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Tribuut. Tribuut is van maandag tot en met donderdag van 08.30–17.00 uur en op vrijdag van 08.30–12.30 uur bereikbaar op telefoonnummer 055 580 22 22. Een e-mail sturen naar info@tribuut.nl kan altijd.