Inschrijving voor verhuur Witte Vleugel is geopend

Wij stellen een bijzonder pand beschikbaar voor de verhuur: de Witte Vleugel. Vanaf volgende week kan het pand bezichtigd worden. Zowel commerciële als maatschappelijke organisaties kunnen zich vanaf nu inschrijven. Wij willen de Witte Vleugel een functie geven die mede bijdraagt aan het ’s-Gravenhof als toekomstig bruisend plein en culturele trekpleister van de stad.

Hoe gaat het in zijn werk?

Geïnteresseerden kunnen tot uiterlijk vrijdag 12 oktober, 12 uur, hun plannen inleveren. Partijen die een plan hebben ingediend en in aanmerking komen, worden uitgenodigd voor een pitch. Na deze pitch kunnen deelnemende partijen hun plannen updaten. Hierna vindt de uiteindelijke beoordeling plaats. Deze beoordeling wordt verwerkt in een voorstel richting het college van burgemeester en wethouders. Uiteindelijk willen we vanaf het nieuwe jaar een nieuwe huurder hebben.

Selectie en criteria

Een jury beoordeelt de aanvraag van potentiële huurders. Deze jury is samengesteld uit: vertegenwoordigers van de gemeente, St. Walburgiskerk, St. Wijnhuisfonds, St. Binnenstadsmanagement en een omwonende. Zij hanteren een aantal selectiecriteria. Wat belangrijk is, is dat de nieuwe huurder van toegevoegde waarde is voor het ’s Gravenhof en het DNA van Zutphen. Het ’s Gravenhof is een cultuurhistorisch plein en wij willen graag dat de nieuwe huurder past bij en de verbinding zoekt met andere partijen op het plein; het museum, de Walburgis, hotel en restaurant. Ook moet de kwaliteit van het ondernemingsplan goed zijn. Alle selectiecriteria en andere documenten ontvangen potentiële huurders van ons.

Ruimtes en huur

Het maximale verhuurbare vloeroppervlak bedraagt circa 1.346 m2, over twee verdiepingen en kelder. De overeenkomst wordt aangegaan voor een periode van vijf jaar. Om zowel maatschappelijke als commerciële initiatieven een kans te geven, wordt er een redelijke huur gevraagd. Het huurbedrag voor commerciële gebruikers is hoger vastgesteld dan voor maatschappelijke gebruikers. Het is ook mogelijk om een deel van de Witte Vleugel te huren. Het verkopen van de Witte Vleugel sluiten wij ook niet uit. De streefdatum voor aanvang van de overeenkomst is begin 2019.

Contact

Heeft u interesse of wilt u de Witte Vleugel komen bezichtigen? Neem dan contact op met Nick Paterson, vastgoedmanager. Hij is bereikbaar op het telefoonnummer 14 0575 of via n.paterson@zutphen.nl. Via hem ontvangen geïnteresseerden ook meer informatie en de benodigde bijlagen.