Uw bedrijf verduurzamen met een scan en subsidie?

Vele ondernemers zien de voordelen van het plaatsen van zonnepanelen op hun dak en vragen hier subsidie voor aan. Wij willen graag een energieneutraal Zutphen. Daarom stimuleren wij ondernemers in Zutphen en Warnsveld om voor zonne-energie te kiezen.

Dit doen we door ondernemers te helpen erachter te komen hoe ze energie kunnen besparen en zelf kunnen opwekken. Dit kan met een scan. De kosten voor deze scan worden (grotendeels)  door ons vergoed. Wij helpen u ook om rijkssubsidie hiervoor aan te vragen.

Het Isendoorn College

Een mooi praktijkvoorbeeld is het Isendoorn College. De oplopende energiekosten waren een terugkerende kostenpost. Deze kosten wilden zij verlagen. Ook wilden zij zichtbaar bijdragen aan verduurzaaming. Als in de lessen aandacht wordt besteed aan het milieu, dan moet er ook een goed voorbeeld worden gegeven.

De afgelopen tijd hebben vier monteurs en vier mbo-studenten 671 zonnepanelen op het dak van het Isendoorn College geplaatst. Door deze panelen is het Isendoorn College nu zelfvoorzienend. De kosten van deze zonnepanelen verdienen zij binnen 10 à 11 jaar weer terug.

Subsidie aanvragen

Het aanvragen van een subsidie is een specialisme. Om subsidies toegankelijker te maken voor bedrijven en organisaties zijn wij een samenwerking aangegaan met verschillende energie- en subsidie-adviseurs. Zij houden zich bezig met het verwerven van SDE+ subsidies. Wij betalen een deel mee aan de kosten van de subsidieaanvraag.

Contact

Wilt u weten hoe u energie kunt besparen of zelf kunt opwekken? En hoe u hiervoor subsidie kunt aanvragen? Neem dan contact op met Rik Swieringa, accountmanager Cleantech bij de gemeente Zutphen, via R.Swieringa@zutphen.nl.