Trafohuisjes Rosmolensteeg en Oude Bornhof

In de Rosmolensteeg en op de Oude Bornhof werkt Liander in de zomermaanden aan de transformatorhuisjes. Omwonenden krijgen hier enige last van. Het werk is nodig om ook in de toekomst veilig gebruik te maken van stroom.

Rosmolensteeg

Het voormalige Broederenklooster is begin dit jaar verkocht. In dit pand staat een transformator die Liander naar de historische tuin aan de Rosmolensteeg verplaatst. Dit willen wij op een mooie manier doen. Daarom komt de transformator in een houten schuurtje met een pannen dak dat helemaal past in de omgeving én ook voldoet aan de moderne veiligheidseisen.

Liander start met de werkzaamheden in de week van 11 juni. Het verwijderen van de trafo en het plaatsen van het nieuwe transformatorhuisje in de tuin duurt tot begin augustus. Daarna start de aannemer met het bouwen van het houten schuurtje. Dit duurt waarschijnlijk ongeveer 4 weken.

Omwonenden kunnen last hebben van geparkeerde voertuigen en materialen. Ook kan er wat overlast zijn van stof en geluid. De busjes van Liander hebben een extra parkeervergunning gekregen. Een aantal parkeervakken aan de Rozengracht zetten we af voor bouwmateriaal. Eén dag geldt er een parkeerverbod op het Broederenkerkhof voor werkzaamheden met een grote kraan. Dit is op woensdag 13 juni en we geven dit op borden van tevoren aan.

Oude Bornhof

Op de Oude Bornhof gaat Liander de ouder transformator vernieuwen. Deze staat in het steegje Schupstoel – Oude Bornhof. Tegelijk kijkt Liander of alle kabels nog voldoen aan de eisen van dit moment. Dat betekent dat nog niet helemaal duidelijk is wat er precies allemaal moet gebeuren.

Overlast voor de inwoners en ondernemers, zoals stof en geluid, is helaas onvermijdelijk. De ingang aan de Zaadmarkt wordt tijdelijk afgesloten. Ook wordt het midden van de binnenplaats gebruikt voor werkmateriaal. Mogelijk gaat de spanning (van gas of elektriciteit) er tijdelijk af. Liander licht de bewoners en ondernemers hierover van tevoren in (minimaal 5 dagen van tevoren).

Op dit moment werkt Liander aan een plan van aanpak en planning. Start van de werkzaamheden is week 35 (eind augustus). Wanneer er meer bekend is, informeren wij u.

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen? Neemt u dan contact met ons op via het algemene nummer 14 0575. Wij brengen u dan zo nodig in contact met de verantwoordelijk projectleider bij Liander.