Officiële bekendmakingen

Bekendmakingen zijn openbare publicaties over besluiten of gebeurtenissen die voor u van belang kunnen zijn. Bijvoorbeeld een nieuwe of aangepaste verordening of een besluit over uw buurt. Zoals een nieuw bestemmingsplan of een vergunning voor een evenement, een verbouwing of het kappen van een boom. De bekendmakingen publiceren wij op Overheid.nl. Met de e-mailservice of de app 'Over uw buurt' blijft u op de hoogte.

Bekendmakingen online bekijken

De openbare bekendmakingen van de gemeente Zutphen vindt u op de landelijke website Overheid.nl.

Bekendmakingen via e-mail ontvangen

Evenement bij mij om de hoek? Zo weet je ervan!Wilt u automatisch een e-mail ontvangen als er bekendmakingen zijn over uw buurt? Wilt u bijvoorbeeld weten of een evenementenvergunning is aangevraagd? Of een vergunning voor een verbouwing in uw straat? Meld u dan aan voor de e-mailservice van Overheid.nl.

• Ga naar www.overheid.nl/attenderingsservice;
  • Vul uw e-mailadres, uw postcode en huisnummer in;
  • Daarna kunt u in enkele stappen aangeven over welke onderwerpen u bekendmakingen wilt ontvangen, en uit welk gebied. Alleen rondom uw huis, of uit een groter gebied. Of de hele gemeente.

U ontvangt een e-mail zodra er nieuwe bekendmakingen zijn.

Over uw buurt app

Via de “Over uw buurt” app kunt u snel en overzichtelijk zien welke besluiten betrekking hebben op uw buurt. Symbolen geven aan om wat voor besluiten het gaat. U kunt gebieden selecteren zodat u in één oogopslag ziet wat er speelt in uw postcodegebied, gemeente, waterschap of provincie. Ook kunt u tot 6 favorieten toevoegen om snel de juiste informatie op te vragen. De app kan een melding geven als er nieuwe besluiten zijn gepubiceerd.