Onderscheidingen

Kent u iemand die zich op een bijzondere manier inzet (of ingezet heeft) voor de samenleving? Dan kunt u die voordragen voor een onderscheiding. Er zijn 3 onderscheidingen: de Koninklijke onderscheiding, de jongerenonderscheiding en de Meander.

Koninklijke onderscheiding

Wilt u dat een inwoner uit Zutphen of Warnsveld voor een Koninklijke onderscheiding in aanmerking komt?

Neem dan eerst contact op met de gemeente. Wij kunnen u in grote lijnen aangeven of de verdiensten inderdaad bijzonder genoeg zijn voor een Koninklijke onderscheiding.

Ook wordt precies uitgelegd hoe u te werk moet gaan. Daarna kunt u beginnen met het verzamelen van alle benodigde gegevens en het voorstelformulier invullen. Vervolgens dient u het voorstel in bij de burgemeester.

Wilt u dat de Koninklijke onderscheiding tijdens de lintjesregen op de laatste werkdag voor Koningsdag wordt uitgereikt? Dan moet uw voorstel uiterlijk 31 mei binnen zijn.

Een voorstelformulier en meer informatie over Koninklijke onderscheidingen vindt u op de website Lintjes.nl.

Meander

Kent u iemand die u een held voor Zutphen zou willen noemen en die zelf het liefst achter de schermen blijft? Of bent u diep onder de indruk van een groep mensen die zich voortdurend en belangeloos inzet voor (een deel van) de Zutphense samenleving? Mensen die verbinden, waar anderen een voorbeeld aan willen nemen?

De Meandercommissie nodigt u uit mee te denken en geschikte kandidaten voor te dragen. Beschrijf uw held in een verhaal en stuur het vóór 15 november naar info@zutphen.nl (ter attentie van Vera dos Santos).

De commissie maakt vervolgens een voordracht voor het college van burgemeester en wethouders. Het college beslist over de toekenning van de Meander. De uitreiking is tijdens het nieuwjaarsfeest.