Parkeervergunning voor bewoners

Woont u in de binnenstad en wilt u gebruik maken van de parkeerplaatsen voor vergunninghouders? Vraag dan een parkeervergunning aan. Met een parkeervergunning mag u tussen 17.00 uur en 10.00 uur ook parkeren op betaalde parkeerplaatsen (behalve op koopavonden).

Voorwaarden

Een parkeervergunning kunt u alleen aanvragen als u:

  • bij de gemeente staat ingeschreven op een adres in het vergunninggebied;
  • de eigenaar bent van de auto waarvoor u een vergunning aanvraagt of een leaseauto heeft (voeg dan een verklaring toe van uw werkgever of de leasemaatschappij);
  • geen eigen parkeergelegenheid heeft, zoals een oprit of garage.

Per adres is 1 parkeervergunning mogelijk. Op verzoek kunnen we wel een 2e kenteken vermelden.

Kosten parkeervergunning

Een parkeervergunning kost € 131,40 voor een kalenderjaar. Vraagt u de vergunning later in het jaar aan, of levert u deze in de loop van het jaar weer in, dan zijn de kosten € 10,95 per maand minder.

Parkeervergunning voor bewoners aanvragen

Vraag een parkeervergunning online aan met het digitaal formulier parkeervergunning bewoners. Hiervoor heeft u een DigiD nodig.

Wijziging kenteken

Heeft u een parkeervergunning, maar klopt het kenteken op de vergunning niet meer? Laat het kenteken op de vergunning dan wijzigen in het stadhuis. Neem uw parkeervergunning, legitimatiebewijs en kentekenbewijs mee.

Vermissing

Als uw parkeervergunning is gestolen of wordt vermist, moet u dit melden bij de gemeente. U hoeft geen aangifte te doen bij de politie. U vult in het stadhuis een formulier in, waarin u uitlegt hoe u het oude document bent kwijtgeraakt.