Parkeervergunning voor bewoners

Woont u in de binnenstad en wilt u gebruik maken van de parkeerplaatsen voor vergunninghouders? Vraag dan een parkeervergunning aan. Met een parkeervergunning mag u tussen 17.00 uur en 10.00 uur ook parkeren op betaalde parkeerplaatsen (behalve op koopavonden).

Voorwaarden

Een parkeervergunning kunt u alleen aanvragen als u:

  • bij de gemeente staat ingeschreven op een adres in het vergunninggebied;
  • de eigenaar bent van de auto waarvoor u een vergunning aanvraagt of een leaseauto heeft (voeg dan een verklaring toe van uw werkgever of de leasemaatschappij);
  • geen eigen parkeergelegenheid heeft, zoals een oprit of garage.

Per adres is 1 parkeervergunning mogelijk.

Een parkeervergunning is 1 jaar geldig, vanaf de datum van aanvraag.

Kosten parkeervergunning

Een parkeervergunning kost € 134,40 voor een jaar (vanaf het moment dat u de vergunning aanvraagt). Levert u de vergunning in de loop van het jaar weer in, dan ontvangt u € 11,20 terug per maand dat u de vergunning niet meer gebruikt.

Aanvragen parkeervergunning voor bewoners

Vraag een parkeervergunning online aan via het digitale loket voor parkeren. Hiervoor heeft u DigiD nodig.

Bij het online aanvragen of verlengen van uw parkeervergunning betaalt u met iDeal.

Logo iDeal

Parkeervergunning aanvragen in het stadhuis

U kunt de vergunning ook aanvragen in het stadhuis. Maak hiervoor een afspraak of loop binnen tijdens de openingstijden. Als u de vergunning in het stadhuis aanvraagt moet u deze direct betalen.

Verlengen, wijzigen of beëindigen parkeervergunning

U ontvangt 1 maand voordat uw parkeervergunning afloopt, een bericht hierover. Uw vergunning verlengen, wijzigen of beëindigen doet u in het digitale loket voor parkeren.

Kenteken aanmelden of wisselen van kenteken

Na het aanvragen en betalen van uw parkeervergunning moet u het juist kenteken nog aanmelden. Dit doet u via de webapp (een mobiele website). Na het aanmelden van uw kenteken is deze meteen actief en kunt u geen boete meer krijgen.

In de webapp kunt u uw kenteken ook wisselen. U kunt dit vergelijken met het verplaatsen van de parkeerkaart van de ene auto in de andere.

Instructievideo

In een instructievideo leggen wij u uit hoe u werkt met het digitale loket voor parkeren en met de webapp. U bekijkt de video op Youtube. In de beschrijving onder de video kunt u direct naar het juiste onderdeel in de video gaan.

Ga naar de instructievideo