Parkeervergunning voor bewoners

Woont u in de binnenstad en wilt u gebruik maken van de parkeerplaatsen voor vergunninghouders? Vraag dan een parkeervergunning aan. Met een parkeervergunning mag u tussen 17.00 uur en 10.00 uur ook parkeren op betaalde parkeerplaatsen (behalve op koopavonden).

Voorwaarden

Een parkeervergunning kunt u alleen aanvragen als u:

  • bij de gemeente staat ingeschreven op een adres in het vergunninggebied;
  • de eigenaar bent van de auto waarvoor u een vergunning aanvraagt of een leaseauto heeft (voeg dan een verklaring toe van uw werkgever of de leasemaatschappij);
  • geen eigen parkeergelegenheid heeft, zoals een oprit of garage.

Per adres is 1 parkeervergunning mogelijk.

Een parkeervergunning is 1 jaar geldig, vanaf de datum van aanvraag.

Kosten parkeervergunning 2020

Een parkeervergunning kost € 145 voor een jaar (vanaf het moment dat u de vergunning aanvraagt). Levert u de vergunning in de loop van het jaar weer in, dan ontvangt u € 12,08 terug per maand dat u de vergunning niet meer gebruikt.

Aanvragen parkeervergunning voor bewoners

Vraag een parkeervergunning online aan via het digitale loket voor parkeren. Hiervoor heeft u DigiD nodig.

Bij het online aanvragen of verlengen van uw parkeervergunning betaalt u met iDeal.

Logo iDeal

Benieuwd waar het vergunninghoudersgebied is of welk deel blauwe zone is? In deze pdf is het op de kaart weergegeven.

Op dit moment is er een wachtlijst om een parkeervergunning voor bewoners te krijgen. U krijgt van ons bericht wanneer zodra er een plek is vrijgekomen.

Parkeervergunning aanvragen in het stadhuis

U kunt de vergunning ook aanvragen in het stadhuis. Maak hiervoor een afspraak of loop binnen tijdens de openingstijden. Als u de vergunning in het stadhuis aanvraagt moet u deze direct betalen.

Verlengen, wijzigen of beëindigen parkeervergunning

U ontvangt 1 maand voordat uw parkeervergunning afloopt, een bericht hierover. Uw vergunning verlengen, wijzigen of beëindigen doet u in het digitale loket voor parkeren.

Let op: maakt u voor het wijzigen van het kenteken gebruik van de de webapp (een mobiele website), dan moet u na verlenging van uw parkeervergunning het kenteken opnieuw aanmelden op de datum waarop de nieuwe vergunning ingaat.

Wijzigen van uw kenteken

Wilt u uw kenteken wijzigen? Dit doet u via het digitale loket voor parkeren. Als u bent ingelogd kunt u bij het betreffende parkeerproduct via de knop ‘wijzigen’ een kenteken wijzigen, verwijderen of toevoegen.

Instructievideo

In een instructievideo leggen wij u uit hoe u werkt met het digitale loket voor parkeren en met de webapp. U bekijkt de video op Youtube. In de beschrijving onder de video kunt u direct naar het juiste onderdeel in de video gaan.

Ga naar de instructievideo