Parkeervergunning voor bewoners

Woont u in de binnenstad en wilt u gebruik maken van de parkeerplaatsen voor vergunninghouders? Vraag dan een parkeervergunning aan. Met een parkeervergunning mag u tussen 17.00 uur en 10.00 uur ook parkeren op betaalde parkeerplaatsen (behalve op koopavonden).

Voorwaarden

Een parkeervergunning kunt u alleen aanvragen als u:

  • bij de gemeente staat ingeschreven op een adres in het vergunninggebied;
  • de eigenaar bent van de auto waarvoor u een vergunning aanvraagt of een leaseauto heeft (voeg dan een verklaring toe van uw werkgever of de leasemaatschappij);
  • geen eigen parkeergelegenheid heeft, zoals een oprit of garage.

Per adres is 1 parkeervergunning mogelijk.

Een parkeervergunning is 1 jaar geldig, vanaf de datum van aanvraag.

Kosten parkeervergunning 2020

Een parkeervergunning kost € 145 voor een jaar (vanaf het moment dat u de vergunning aanvraagt). Levert u de vergunning in de loop van het jaar weer in, dan ontvangt u € 12,08 terug per maand dat u de vergunning niet meer gebruikt.

Aanvragen parkeervergunning voor bewoners

Vraag een parkeervergunning online aan via het digitale loket voor parkeren. Hiervoor heeft u DigiD nodig.

Bij het online aanvragen of verlengen van uw parkeervergunning betaalt u met iDeal.

Logo iDeal

Benieuwd waar het vergunninghoudersgebied is of welk deel blauwe zone is? In deze pdf is het op de kaart weergegeven.

Parkeervergunning aanvragen in het stadhuis

U kunt de vergunning ook aanvragen in het stadhuis. Maak hiervoor een afspraak of loop binnen tijdens de openingstijden. Als u de vergunning in het stadhuis aanvraagt moet u deze direct betalen.

Verlengen, wijzigen of beëindigen parkeervergunning

U ontvangt 1 maand voordat uw parkeervergunning afloopt, een bericht hierover. Uw vergunning verlengen, wijzigen of beëindigen doet u in het digitale loket voor parkeren.

Let op: maakt u voor het wijzigen van het kenteken gebruik van de de webapp (een mobiele website), dan moet u na verlenging van uw parkeervergunning het kenteken opnieuw aanmelden op de datum waarop de nieuwe vergunning ingaat.

Wijzigen van uw kenteken

Wilt u uw kenteken wijzigen? Dit doet u via het digitale loket voor parkeren. Als u bent ingelogd kunt u bij het betreffende parkeerproduct via de knop ‘wijzigen’ een kenteken wijzigen, verwijderen of toevoegen.

Instructievideo

In een instructievideo leggen wij u uit hoe u werkt met het digitale loket voor parkeren en met de webapp. U bekijkt de video op Youtube. In de beschrijving onder de video kunt u direct naar het juiste onderdeel in de video gaan.

Ga naar de instructievideo