Parkeren

In de Zutphense binnenstad betaalt u van maandag tot en met zaterdag voor parkeren. Inwoners en ondernemers in de binnenstad kunnen een parkeervergunning, parkeerabonnement of parkeerontheffing aanvragen.

Betaald parkeren

In de Zutphense binnenstad betaalt u van maandag tot en met zaterdag voor parkeren. U kunt alleen pinnen en belparkeren om te betalen voor parkeren. Chippen en contant betalen is niet mogelijk.

Meer over betaald parkeren in Zutphen.

Parkeervergunning, -abonnement of -ontheffing

Woont of werkt u in de binnenstad? Dan kunt u parkeren met een parkeervergunning, -abonnement of -ontheffing. Hieronder leest u meer over de mogelijkheden.

Wijzigingen doorgeven

Heeft u al een parkeerproduct en wilt u wijzigingen doorgeven? Dit kan via het digitale parkeerloket. U heeft hiervoor DigiD nodig.

Parkeervergunning

In de binnenstad zijn vergunninghouderplaatsen. Inwoners van de binnenstad kunnen een parkeervergunning voor bewoners­ aanvragen om hier te mogen parkeren. Voor bedrijven in het centrum is er een zakelijke parkeervergunning.

Parkeerabonnement

Voor een aantal straten in het centrum, waar betaald parkeren geldt, kunt u als inwoner of bedrijf een parkeerabonnement aanvragen. U kunt dan onbeperkt parkeren op de betaalde parkeerplaats waar het abonnement geldt.

Parkeerontheffing en bezoekerspas

Bent u tijdelijk aan het werk, bijvoorbeeld als schilder, aannemer of verhuizer, in een gebied waar vergunninghouderplaatsen zijn en/of u moet betalen voor het parkeren? Dan kunt u een parkeerontheffing aanvragen.

Woont u of bent u gevestigd in een gebied met een beperkte parkeerduur (blauwe zone)? Dan kunt u een parkeerontheffing blauwe zone aanvragen.

Auto weggesleept?

Is uw auto weggesleept? Dan kunt u deze bij Wolves Autoberging in Apeldoorn ophalen (IJsseldijk 4c). Zij zijn bereikbaar, 24 uur per dag, 7 dagen per week) via 088 - 374 72 90.