Aanleg glasvezel buitengebied

Er 2 bedrijven die glasvezel in het buitengebied willen aanbieden.

Deze bedrijven zijn: Glasvezel Buitenaf en Digitale stad Lochem. U kunt dus kiezen!

Volgens de Telecomwet zijn we als gemeente verplicht beide partijen op dezelfde manier te faciliteren.Wij mogengeen actieve rol spelen in de aanbiedingen. Beide partijen hebben aangegeven alleen glasvezel te realiseren als minimaal de helft van de adressen wil meedoen. Ook geven ze allebei aan dat inwoners zich bij de andere partij kunnen melden wanneer zij zelf afhaken. Daarnaast kan het zijn dat een van de 2 partijen de 50% haalt en daarmee glasvezel realiseert voor onze gemeente.

Glasvezel Buitenaf

Het aanbod en meer informatie van Glasvezel Buitenaf vindt u op de website van Glasvezel Buitenaf.

Digitale Stad Lochem

Digitale Stad Lochem levert een glasvezelaansluiting waarop u diensten van meerdere providers kunt afnemen. Digitale stad Lochem legt ook glasvezel aan in het buitengebied van de gemeente Zutphen. Het aanbod en meer informatie vindt u op de website van Digitale Stad Lochem.

Om u aan te melden voor een glasvezelabonnement bij Glasvezelbuitenaf of bij Digitale stad Lochem gelden er 2 verschillende aanmelddata. Voor Glasvezel Buitenaf is dat uiterlijk tot en met woensdag 25 april, voor Digitale stad Lochem is dat tot en met vrijdag 27 april. Daarna wordt bepaald of de 50% is gehaald en of er dus glasvezel komt in het buitengebied van Zutphen.

Ambassadeurs

In elke kern zijn ambassadeurs actief die u kunnen helpen bij vragen en u kunnen doorverwijzen naar de aanbieders of de gemeente. Zij kunnen u ook ondersteunen bij het maken van een keuze voor een aanbieder of abonnement. De dorpsraden en de gemeente kennen de ambassadeurs en kunnen u ook met hen in contact brengen. De ambassadeurs zijn aanwezig tijdens de informatieavonden in uw buurt. Zie hiervoor de websites van de 2 aanbieders.