(Bouw)projecten

Informatie over actuele (bouw)projecten.

 • Kademuur wordt weer zichtbaar

  Doorsnede Rijkenhage Berkelruine_295_107 Jarenlang zat in Zutphen aan de Rijkenhage een eeuwenoude muur verborgen onder de grond. Deze muur maken we weer zichtbaar en wordt gerestaureerd.

 • Rivier in de Stad

  Rivier in de stad 295 x 107 Rivier in de Stad bestaat uit meerdere projecten voor een betere verbinding tussen de Zutphense binnenstad, de IJssel en De Hoven. Met als doel: een mooie en (water)veilige stad, met volop ruimte voor recreatie en toerisme.

 • Nieuwbouw Noorderhaven

  noorderhaven v2 Ten noorden van het spoor is een nieuwe woonbuurt in aanbouw: Noorderhaven. Een buurt met koop- en huurwoningen, kantoren, parken, pleinen, een haven en meer.

 • Herinrichting Deventerweg

  Deventerweg 2 We gaan de Deventerweg opnieuw inrichten. Het gaat om het deel tussen de Van der Capellenlaan en de rotonde bij de Coehoornsingel. De snelheid van het autoverkeer moet omlaag en de weg moet veiliger worden voor fietsers. De bestrating zelf wordt ook vernieuwd. Ook is onderhoud van de weg nodig en moet het riool vervangen worden.

 • Nieuwbouw Hof van Wesse

  hof van wesse 295 x 107 Op de voormalige sportvelden van het jeugdgevangenisterrein komen 80 woningen. De naam van het plan is Hof van Wesse.

 • Nieuwbouw Park Helbergen

  parkhelbergen295x107-2 Omwonenden en andere betrokken inwoners hebben samen met de gemeente meegedacht over de invulling van Park Helbergen. Dit gebied ligt tussen de Vierakkerse Laak, de IJsseldijk, de Waarden en de Laan naar Eme.

 • Nieuwbouw Leesten-Oost

  quirijn-leesten-oost-zutphen-2 In Leesten-Oost worden koop- en vrije sector huurwoningen gebouwd. Er is een grote variatie in typewoning en in prijsklassen.

 • De poorten van Zutphen

  Knop Poort van Zuid 400 196 Zutphen heeft historische entrees naar de binnenstad, hier komen verschillende functies samen zoals verkeer, parkeren, wonen en recreëren. We verbeteren de bereikbaarheid van de binnenstad en maken de historie beter zichtbaar.

 • Nieuwbouw appartementen Veste Zutphen

  Veste Zutphen 295 x 107 Bij de Coehoornsingel in Zutphen zijn nieuwe appartementen en penthouses in aanbouw: Veste Zutphen. Een kleinschalig appartementencomplex met 28 koopwoningen. Op de website van Veste Zutphen leest u meer over deze nieuwe appartementen en de beschikbaarheid.