Aantrekkelijker maken centrum noord

In het noordelijk deel van het centrum wordt gewerkt aan het aantrekkelijker maken van Zutphen. We zijn in 2018 gestart met de herinrichting van de Nieuwstad. Ook is een project gestart in het gebied rondom de St. Janskerk: Klein Vaticaan genoemd. Allemaal ontwikkelingen die er samen voor moeten zorgen dat ook dit stukje Zutphen weer mooier wordt.

In september 2017 gingen een groep studenten van de TU Delft aan het werk op de Nieuwstad. De studenten hebben hun ideeën tijdens een tentoonstelling in de Burgerzaal gepresenteerd. Ideeën die mogelijk gebruikt worden bij de herinrichting van de Nieuwstad en in project Klein Vaticaan.

Samen aan de slag

Project Klein Vaticaan startte in samenwerking met 3 organisaties (Ons huis - Woonzorgcentrum St Elizabeth, de parochie HH Twaalf Apostelen en de stichting Vrije Scholen). Deze organisaties hebben plannen die belangrijk zijn voor het gebied. Wij willen ook de beleving en de openbare ruimtes in dit stukje Zutphen verder verbeteren. Op deze manier blijft Klein Vaticaan en omgeving ook in de toekomst een krachtig gebied.

Tengnagelhoek

Herinrichting Nieuwstad

Nu de Stadsdiagonaal (de fietsverbinding tussen de wijk Noorderhaven en het oude stadscentrum) afgerond is, starten wij na de zomer van 2018 met de herinrichting van het 2e deel van de Nieuwstad. Het gaat dan om het gedeelte van de voormalige Mosmarkt (Lokenstraat) tot de kruising Isendoornstraat / Stationsplein).

Eind november 2017 presenteerden wij het schetsontwerp van de nieuwe inrichting aan omwonenden. Het ontwerp is hier en daar wat aangepast na de reacties van omwonenden.

Nieuwstad gezien vanaf de kruising Isendoornstraat / Stationstraat

De voormalige Mosmarkt waar de Nieuwstad en de Lokestraat samenkomen.

Nieuwstad hoogte van de voormalige Mosmarkt

Het begin van de Nieuwstad, in kruising met de Isendoornstraat en Stationsplein.