Informatieavond Poort van Zuid 15 april 2019

Op maandag 15 april 2019 bezochten veel omwonenden en ondernemers de informatieavond over Poort van Zuid. Wethouder Annelies de Jonge en planoloog Arjan Groen presenteerden tijdens deze avond de plannen en het schetsontwerp van ’s Gravenhof. Daarnaast was er een informatiemarkt met verschillende stands.

De informatieavond was een vervolg op de bijeenkomsten in 2017 en de inloopavond in 2018. Tijdens de eerdere bijeenkomsten konden aanwezigen meedenken over de plannen en ideeën aandragen.
Het doel van de informatieavond op 15 april 2019 was om inwoners en ondernemers te informeren over de uitwerking van deze plannen. Ruim honderd omwonenden en ondernemers bezochten de informatieavond over Poort van Zuid.

Presentatie en informatiemarkt

De presentaties en stands gaven informatie over:

  • De herinrichting van ’s Gravenhof tot een stadsplein en het zichtbaar maken en beleven van erfgoed op de plek van de voormalige palts;
  • Alternatieve parkeervoorziening voor de betaalde en vergunningplaatsen die zouden vervallen bij de herinrichting van ’s Gravenhof;
  • Het structuurbeeld Poort van Zuid waarin de doelen en ruimtelijke kaders voor de toekomstige ontwikkeling van het gebied zijn opgenomen.

Informatieavond Poort van Zuid (1)       Informatieavond Poort van Zuid (2)

Er is veel draagvlak voor een autovrij stadsplein en herstel en beleving van de vesting. Inwoners en ondernemers vrezen wel voor veel druk op de openbare parkeerplaatsen na het autovrij maken van 's Gravenhof. Men pleit daarom voor een betere alternatieve parkeervoorziening.

Bekijk ook de presentatie van de informatieavond.