Herinrichting Deventerweg

We gaan de Deventerweg opnieuw inrichten. Het gaat om het deel tussen de Van der Capellenlaan en de rotonde bij de Coehoornsingel. De snelheid van het autoverkeer moet omlaag en de weg moet veiliger worden voor fietsers. De bestrating zelf wordt ook vernieuwd.

Aanleiding

Wij werken, samen met bewoners, aan plannen voor de vernieuwing van de Deventerweg. Het deel tussen de rotonde en de verkeerslichten bij de Van der Capellenlaan wordt vernieuwd.

Omwonenden denken mee over hoe de straat er uit moet komen te zien. Na de aanleg van de rondweg N348 en de herinrichting van de Van der Capellenlaan voldoet de Deventerweg niet aan de huidige verkeerseisen.

Ook is onderhoud van de weg nodig en moet het riool vervangen worden.

Samen met omwonenden

Omwonenden denken met ons mee over het ontwerp van de straat. Er zijn 3 bijeenkomsten geweest. Terugblikken op de bewonersbijeenkomsten.

Van 4 verschillende ideeën is 1 variant gekozen door de omwonenden. De klankbordgroep gaat het idee verder uitwerken.

Klankbordgroep

Tijdens de 3e bijeenkomst is afgesproken dat een kleinere groep bewoners de ideeën verder uitwerkt. Deze klankbordgroep bestaat uit ongeveer 20 omwonenden en vertegenwoordigers van Bomenstichting Zutphen en voetbalvereniging AZC.

Wat is er in de klankbordgroep besproken?

DeventerwegDeventerachterpad

Tijdens de bewonersbijeenkomsten bleek dat er ook wensen zijn om het Deventerachterpad aan te passen.

We bespreken deze wensen in overleg met aanwonenden, beheerders en gebruikers van de nabijgelegen clubgebouwen in aparte bijeenkomsten. Misschien zijn er wensen die passen in het budget van de herinrichting Deventerweg.

Meer informatie

Nieuwsgierig naar hoe de Deventerweg er 50 jaar geleden uit zag? Of wilt u zelfs nog verder terug in de tijd kijken? Op Collectie Gelderland kunt u veel foto’s terugvinden.