IJsselkade

Een groot deel van de IJsselkade heeft in 2017-2018 een nieuwe, groene inrichting gekregen. Binnenkort is het deel van de kade aan de beurt vanaf het waterwerk tot aan de oude IJsselbrug. Er komen onder andere trappen waarop je heerlijk kunt zitten aan de IJssel.

Lees wat we al gerealiseerd hebben.

impressie toekomstige IJsselkade 

Al vele zomers lang spelen er kinderen in en om het waterwerk op de IJsselkade. Terwijl vaders, moeders, opa’s en oma’s op een bankje toekijken. Het waterwerk blijft daarom op de kade. Wel krijgt het een opknapbeurt. Zodat de volgende generaties er ook plezier aan hebben.

Riviertrappen

Langs de IJssel komen brede trappen. Hierop kan je heerlijk zitten en genieten van de zon en de langsvarende schepen. De trappen geven de rivier ook iets meer ruimte bij hoge waterstand.

Impressie van de riviertrappen op de IJsselkade

Horeca

Op de IJsselkade stond ‘eethuis de Kade’. Deze kiosk is gesloopt en er komt horeca op een nieuwe locatie op de kade. Hiervoor is een prijsvraag gehouden. De eigenaren van restaurant Lekker hebben de prijsvraag gewonnen en werken het ontwerp voor de nieuwe horeca verder uit.

Schets van nieuwe horeca op IJsselkade

Verbinding met Noorderhaven en historische kademuur

Op dit moment is er niet voldoende geld om de verbinding van de IJsselkade naar de Noorderhaven opnieuw in te richten. De historische kademuur, ontdekt tijdens archeologische onderzoeken in de Noorderhaven, blijft voorlopig ook onzichtbaar. Deze kademuur is gebouwd in 1863, oorspronkelijk als vestingwerk. Na 1881 werd de muur in gebruik genomen als laadloskade. Hij zit nu onder de grond.