IJsselkade

De IJsselkade krijgt een parkachtige inrichting en er komen trappen waarop je heerlijk kunt zitten aan de rivier. De parkeerplaatsen op de lage kade verdwijnen. Zo krijgen fietsers en voetgangers ruim baan. Verder nemen we de hele rijbaan onder handen. Er komt nieuwe bestrating en verlichting en we planten jonge bomen. Daarnaast vervangen we de waterkering.

Afbeelding_IJsselkade

        impressie toekomstige IJsselkade

Fotoalbum van de werkzaamheden

Fotoalbum: zo wordt het

Planning en bereikbaarheid

Tot 25 juli 2018 was de aannemer bezig met het werk aan de weg. Het fietspad aan de kant van het waterwerk is nog niet helemaal klaar. De omleiding voor fietsers via de Berkelkade en de Waterstraat blijft voorlopig.

Na de bouwvak gaat de aannemer verder met de laatste werkzaamheden aan de lage kade. Het verkeer heeft hier geen hinder van.

Eind september is de 1e fase van de herinrichting van de IJsselkade helemaal klaar.

De herinrichting van het deel van de kade tussen het waterwerk en het IJsselpaviljoen, met onder andere de riviertrappen, begint in 2019.

Berkelbrug

Ter hoogte van de Berkelkade en de Kattenhavestraat mondt de rivier de Berkel uit in de IJssel. De brug over de Berkel is vernieuwd.

Hoogwaterkering

Indruk waterkering (muur) met begroeiing en fietspad ernaastWe hebben ook een deel van de hoogwaterkering vervangen. Deze beschermt de stad tegen hoog water en moet voldoen aan strenge normen. De hoogte van de kering is ongeveer gelijk. Er ligt wel een nieuwe deksteen op en de kering heeft een nieuwe bakstenen 'bekleding'.

Oorlogsmonument

Op 31 maart 1945 werden 9 verzetsstrijders doodgeschoten op de IJsselkade. Een monument op de kade herinnerde hieraan. De executie zelf vond iets verderop plaats. In overleg met de nabestaanden van de slachtoffers staat er nu een gedenkteken op de plek van de executie.

indruk van het monument op de kade