IJsselkade, fase 1

Een groot deel van de IJsselkade heeft al een groene inrichting gekregen, met meer ruimte voor fietsers en voetgangers. Verder is de rijbaan vernieuwd en een deel van de waterkering vervangen.

De hele rijbaan van de IJsselkade is onder handen genomen, vanaf de Bult van Ketjen tot aan het Stationsplein. Onder de grond zijn kabels en leidingen vervangen. Er is nieuwe bestrating gekomen en nieuwe verlichting.

Berkelbrug

Ter hoogte van de Berkelkade en de Kattenhavestraat mondt de rivier de Berkel uit in de IJssel. De brug over de Berkel is vernieuwd.

Hoogwaterkering

Samen met het waterschap hebben we ook een deel van de hoogwaterkering vervangen. Deze beschermt de stad tegen hoog water en moet voldoen aan strenge normen. De hoogte van de kering is ongeveer gelijk. Er ligt wel een nieuwe deksteen op en de kering heeft een nieuwe bakstenen 'bekleding'.

Oorlogsmonument

Op 31 maart 1945 werden 9 verzetsstrijders doodgeschoten op de IJsselkade. Een 10e man overleefde. Een monument op de kade herinnert aan de executie. In overleg met de nabestaanden van de slachtoffers is dit monument verplaatst naar de plek van de moorden. Er is een gedenksteen bij geplaatst met de namen van de strijders.

Foto's

Bekijk het fotoalbum van de werkzaamheden.

Wat gaat er nog gebeuren?

Lees hier wat er nog gaat gebeuren op de IJsselkade.