Kanonsdijk/ Weg naar Voorst/ pleinen

Met de aanleg van de rondweg N345 – De Hoven gaat het regionale verkeer straks niet langer door De Hoven. De rondweg wordt via de Kanonsdijk verbonden met de binnenstad. De Kanonsdijk krijgt dan ook een nieuwe inrichting. Op de Weg naar Voorst verdwijnt het doorgaande verkeer. Ook dit vraagt om een herinrichting. Daarnaast komen er in De Hoven twee nieuwe pleinen: het Hertog van Gelreplein en - op de plek van het huidige 'verkeersknooppunt' - het IJsselplein.

Begin februari hebben inwoners van De Hoven tijdens een drukbezochte bijeenkomst meegedacht over de inrichting van de wegen en pleinen. Bureau Kragten is nu aan het werk met alle wensen en ideeën. Rond de zomer presenteren we een voorlopig ontwerp. De uitvoering volgt als de provinciale rondweg gereed is. Dat is waarschijnlijk in het najaar van 2020.

Wegen en pleinen De Hoven