Oude IJsselbrug

De oude IJsselbrug vormt de historische verbinding tussen De Hoven en de binnenstad. Voor voetgangers en fietsers komt er een breder, prettiger pad over de IJssel. Dit begint aan de Hovense kant in de uiterwaarden.

Via het voetpad wandel je rechtstreeks naar de IJsselkade. Onderweg kun je rustig even zitten op misschien wel de langste bank van Nederland.

Afbeelding_IJsselbrug

              Zo wordt de oude IJsselbrug, zijde De Hoven

Planning

De verbreding van de brug wordt tegelijk uitgevoerd met een grote onderhoudsbeurt. Een belangrijk deel van het werk is in de zomervakantie gedaan. Van de werkzaamheden zijn prachtige foto's gemaakt. Maar de werkzaamheden gaan nog door tot eind 2017. Het laatste deel van de brug wordt mede door inwoners zelf geschilderd!

  • augustus-december: onderhoudswerkzaamheden oude IJsselbrug, geen verkeershinder op de brug
  • 30-31 oktober: vernieuwen van het fietspad aan de Hovense kant. Brug afgesloten voor gemotoriseerd verkeer van 21.00-6.00 uur.
  • 9 en 10 december: ProRail werkt aan de spoorbrug, geen treinen tussen Zutphen-Dieren en Zutphen-Apeldoorn (en andersom)
  • december 2017: oude IJsselbrug klaar

Meer informatie

Heeft u vragen? U bent welkom in de informatiekeet op de IJsselkade, bij het waterwerk. Hier kunt u terecht voor meer informatie over de werkzaamheden aan de IJsselkade.

  • Dinsdag: 9.00 - 13.00 uur
  • Donderdag: 9.00 - 13.00 uur

Of bel 14 0575 of mail: rivierindestad@zutphen.nl

Foto's

Fotoalbum: Zo komt het eruit te zien en De werkzaamheden.

IJsselkade

icoon Ijsselkade

Nieuwsgierig naar de IJsselkade?