Oude IJsselbrug

De oude IJsselbrug vormt de historische verbinding tussen De Hoven en de binnenstad. Voor voetgangers en fietsers komt er een breder, prettiger pad over de IJssel. Dit begint aan de Hovense kant in de uiterwaarden.

Via het voetpad wandel je rechtstreeks naar de IJsselkade. Onderweg kun je rustig even zitten op misschien wel de langste bank van Nederland.

Afbeelding_IJsselbrug

              Zo wordt de oude IJsselbrug, zijde De Hoven

Planning

De verbreding van de brug wordt tegelijk uitgevoerd met een grote onderhoudsbeurt. Hierbij krijgt de brug ook een nieuwe kleur: Zutphens blauw. De werkzaamheden starten half mei. Om de overlast voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken, gebeurt een belangrijk deel van het werk in de zomervakantie.

  • 26 juni t/m 18 augustus: onderhoud oude IJsselbrug en verbreding fiets/voetpad, brug afgesloten voor gemotoriseerd verkeer
  • 25 juli t/m 7 augustus: ProRail werkt aan de spoorbrug, geen treinen tussen Zutphen-Dieren en Zutphen-Apeldoorn (en andersom)
  • augustus-december: onderhoudswerkzaamheden oude IJsselbrug, geen verkeershinder op de brug
  • 9 en 10 december: ProRail werkt aan de spoorbrug, geen treinen tussen Zutphen-Dieren en Zutphen-Apeldoorn (en andersom)
  • december 2017: oude IJsselbrug klaar

Fietsers, voetgangers en hulpdiensten kunnen altijd over de brug, ook tijdens de afsluiting van 26 juni t/m 18 augustus.

Gaat u normaal met de auto over de oude IJsselbrug naar uw werk? Dan is dit misschien een mooi moment om een e-bike te proberen voor woon-werkverkeer! Kijk voor voorwaarden en aanmelden op: www.slimensnel.nl.

Omleidingsroutes

We doen er alles aan om overlast door de werkzaamheden zoveel mogelijk te beperken. De stad blijft bereikbaar via omleidingsroutes. Deze staan duidelijk en ruim van tevoren aangegeven.

Omleidingskaart: Oude IJsselbrug en IJsselkade afgesloten - van 26 juni tot 21 augustus 2017

Actuele reistijd tijdens werkzaamheden

Wilt u de snelste route van of naar Zutphen zien? Onderstaand kaartje geeft de actuele verkeerssituatie aan. Klik op de kaart voor een grotere afbeelding. Aan de datum en tijd op het kaartje kunt u zien hoe actueel de kaart is. Ziet u een oude tijd op het kaartje staan, ververs dan deze pagina (of open de pagina opnieuw).

Meer informatie

Heeft u vragen over de herinrichting van de IJsselkade? U bent (vanaf 19 juni 2017) welkom in de informatiekeet op de IJsselkade, bij het waterwerk.

  • Dinsdag: 9.00 - 13.00 uur
  • Donderdag: 9.00 - 13.00 uur

Of bel 14 0575 of mail: rivierindestad@zutphen.nl

Foto's

Fotoalbum: Zo komt het eruit te zien en  De werkzaamheden