Tichelbeeksewaard

De Tichelbeeksewaard langs de IJssel ligt centraal in het gebied van Rivier in de Stad. Dit natuurgebied vormt een groene verbinding tussen de binnenstad, de IJssel en De Hoven. Met enkele paden is er een wandelrondje ontstaan waar je lekker uit kunt waaien.

icoontje weidevogel

 

Wandelrondje

Rondom de brug is een rondje aangelegd van ongeveer 1,3 kilometer, waar je ook met rollator of kinderwagen goed kunt wandelen. Er zijn speciale uitwijkplaatsen om elkaar te passeren. Daarnaast is er een pad van ‘boomstammen’ van beton en een graspad. Op verschillende uitzichtpunten kun je even uitrusten en genieten van het mooie uitzicht. Bijvoorbeeld op het stadsbalkon aan de Kanonsdijk. Op andere uitzichtpunten komen binnenkort nog afbeeldingen te staan die verwijzen naar de schipbrug en de stadsmiddelwaard; een eilandje dat vroeger in de IJssel lag.

Er is een folder van het rondje Tichelbeeksewaard. Deze kunt u ophalen in het stadhuis en bij de VVV. U kunt de folder ook digitaal bekijken (pdf 940 KB).

In het fotoalbum vindt u mooie foto’s van de aanleg en de opening van het wandelrondje.

uitkijkpost Hovense kant

zicht op de IJsselkade

Ruiming V1-raket

Bij de werkzaamheden in de Tichelbeeksewaard is in de zomer van 2017 een V1-raket uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Dit was een zwaar Duits wapen: uit de Tweede Wereldoorlog: een soort onbemand vliegtuigje met meer dan 800 kilo springstof aan boord. De Explosieven Opruimingsdienst heeft de V1 geruimd. Dit is voorspoedig verlopen. Van het projectiel is niet veel over: het lag in brokstukken uiteen. De springstof is afgevoerd en gecontroleerd tot ontploffing gebracht op een veilige plek in Lochem, waar dit vaker gebeurt.