Tichelbeeksewaard

De Tichelbeeksewaard langs de IJssel ligt centraal in het gebied van Rivier in de Stad. Dit natuurgebied vormt een groene verbinding tussen de binnenstad, de IJssel en De Hoven. Met enkele paden is er een wandelrondje ontstaan waar je lekker kunt uitwaaien.

Rondom de brug is een rondje aangelegd van ongeveer 1,3 kilometer, waar je ook met rollator of kinderwagen goed kunt wandelen. Er zijn speciale uitwijkplaatsen om elkaar te passeren. Daarnaast is er een pad van ‘boomstammen’ van beton en een graspad. Op verschillende uitzichtpunten kun je even uitrusten en genieten van het mooie uitzicht. Bijvoorbeeld op het stadsbalkon aan de Kanonsdijk. Op andere uitzichtpunten staan afbeeldingen die verwijzen naar de schipbrug en de stadsmiddelwaard; een eilandje dat vroeger in de IJssel lag.

Wandelpaden in Tichelbeeksewaard

V1-raket

Langs het pad is ook een afbeelding te zien van een V1-raket. Dit was een zwaar Duits wapen uit de Tweede Wereldoorlog: een soort onbemand vliegtuigje met meer dan 800 kilo springstof aan boord. Tijdens het werk in de Tichelbeeksewaard werden de resten van zo’n V1 gevonden. Deze zijn geruimd door de Explosieven Opruimingsdienst.

Afbeelding van V1-raket

Folder

Er is een folder van het rondje Tichelbeeksewaard. Deze kunt u ophalen in het stadhuis en bij de VVV. U kunt de folder ook digitaal bekijken (pdf 940 KB).

Foto's

In het fotoalbum vindt u mooie foto’s van de aanleg en de opening van het wandelrondje.