Honden

Welke regels gelden er voor het uitlaten van een hond? Waar mag de hond loslopen? Hoe gaat u veilig met een hond om en waar kunt u het melden als er een onveilige situatie is?

 • Hond uitlaten

  Heeft u een hond? In Zutphen en Warnsveld zijn 17 gebieden waar u de hond los mag laten lopen. Op andere plekken moet de hond zijn aangelijnd. Ook geldt in de hele gemeente opruimplicht. Op deze pagina leest u meer over de losloopgebieden en beantwoorden wij veel gestelde vragen.

 • Hond en veiligheid

  De eigenaar van een hond zorgt ervoor dat de hond de juiste opvoeding en verzorging krijgt. Goede omgangsvormen vergroten het plezier van de eigenaar, de hond én van de omgeving. Hieronder leest u enkele tips om veilig met uw eigen hond of met die van anderen om te gaan.

 • Gevaarlijk gedrag van een hond melden

  Bent u gebeten door een hond? Is uw hond gebeten door een andere hond of maakt u gevaarlijk en agressief gedrag van een hond mee? Meld het ons.

 • Hondenbelasting

  Als u een hond heeft en binnen de bebouwde kom woont, bent u verplicht hondenbelasting te betalen. In sommige gevallen geldt een vrijstelling. Meer informatie over hondenbelasting leest u op Tribuut.nl.