Bewonersorganisaties in het Waterkwartier

Speeltuinvereniging BSP

De speeltuin BSP (Buitensingel, Spittaalderkamp, Pagematestraat) aan de Pagematestraat 22-A in Zutphen, is een plek voor alle buurtbewoners. Hier kunnen zij elkaar ontmoeten, meedoen aan activiteiten (voor kinderen, tieners en vrouwen) en kinderen kunnen hier volop spelen.

Stichting ‘Banjeren Zutphen’

Bewoners van de wijken Zuidwijken en Waterkwartier hebben samen de stichting opgericht en gaan met de ‘banjercaravan’ (met speelattributen) op verschillende locaties in beide wijken staan en kinderen stimuleren om meer met elkaar buiten te spelen.

Facebookpagina van Stichting Banjeren Zutphen

Stichting Cornerstone

De stichting organiseert activiteiten voor kinderen, tieners en volwassenen. Daarnaast organiseert de stichting (re-)intergratietrajecten in het Lighthouse aan de Troelstralaan.

Jeugdtuinen

Op Tuincomplex Hoge West/Laarmansheuvel

Buurtactiviteiten omgeving Waterjungle

Diverse activiteiten voor jong en oud in de omgeving van de natuurspeelplek “Waterjungle” aan de van Houtenstraat.

YMCA Zutphen-Warnsveld

YMCA organiseert kinder- en jongerenkampen, zomerfestivals, de meet&greet, kinderbakclub en andere activiteiten in het clubhuis aan de Emmerikseweg.

Wijkcentrum Waterkracht

Diverse activiteiten voor jong en oud, zoals: leesclub, brei en haak club, gymmen voor verschillende leeftijden, sjoelen, huiswerkbegeleiding, inloop voor jongeren, samen eten en nog veel meer. Binnen wandelen voor koffie/thee en wat lekkers i ook mogelijk. Daarnaast kan je als bewoner hier van alles organiseren. Kijk hiervoor op de website van het wijkcentrum.