Groenadoptie

Samen met de buurt een stuk plantsoen mooier maken? Het kan!

Misschien kijkt u uit op een plantsoen met eentonige beplanting, terwijl u en uw buren er graag meer kleur zouden zien. Of om de hoek ligt een perkje wat u graag met uw buren natuurlijker wilt inrichten. Steeds meer Zutphense inwoners, ondernemers en organisaties maken dit soort plekken in hun omgeving mooier en fleuriger.

Is er in jouw buurt ook zo’n plek?

Wilt u zelf met uw buren een stuk groen in de gemeente Zutphen anders inrichten, beheren en onderhouden? Dat noemen we groenadoptie. Grotere projecten met de hele buurt, verenigingen en scholen zijn ook mogelijk.

Wanneer u beheerder wordt van een stukje openbare ruimte krijgt u meer invloed op hoe uw buurt eruit ziet. Wel blijft de gemeente eigenaar en eindverantwoordelijk voor het geadopteerde groen.

Enthousiast? Neem dan contact op

We kijken eerst of het stuk groen geadopteerd kan worden. Het is belangrijk dat uw buren ook meedoen. Vervolgens gaan we met u en uw buren in gesprek over de inrichting. Uiteindelijk ondertekenen we samen een overeenkomst voor groenadoptie. Er gelden wel enkele spelregels.

Neem contact op met de groenopzichter via telefoonnummer 14-0575 of via email: info@zutphen.nl (onder vermelding van 'adoptie openbaar groen')