Collectieve zorgverzekering Menzis

De gemeente Zutphen heeft speciaal voor mensen met een laag inkomen en hoge zorgkosten een zorgverzekering. Deze zorgverzekering bij Menzis heet GarantVerzorgd. Hiermee dragen wij bij aan het beperken van uw zorgkosten.

  • U krijgt korting op de premie voor de basisverzekering, de aanvullende verzekering en tandartsverzekering. Wij betalen een deel van de premie en Menzis geeft korting.
  • U krijgt ruime vergoedingen voor onder andere brillen/lenzen, tandartskosten, ziekenvervoer en de eigen bijdragen voor de WMO-voorzieningen (waaronder huishoudelijke hulp).
  • Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd, ook voor orthodontie (wachtlijst van 1 jaar).
  • Menzis accepteert iedereen, zonder medische keuring.
  • Het eigen risico is meeverzekerd als u kiest voor het meest uitgebreide pakket.

Kom ik in aanmerking?

U komt voor de collectieve zorgverzekering in aanmerking als u in de gemeente Zutphen woont en een laag inkomen hebt. Hebt u een bijstandsuitkering, dan komt u altijd in aanmerking.

Kies een pakket dat bij u past

Er is altijd een pakket dat bij u past. Binnen de collectieve zorgverzekering kunt u kiezen uit 3 aanvullende verzekeringen.

  • Heeft u weinig zorgkosten dan is GarantVerzorgd 1 of 2 een goede keuze.
  • Maakt u vaak gebruik van uw zorgverzekering en heeft u veel zorgkosten? Kies dan voor het meest uitgebreide pakket GarantVerzorgd 3.
  • U kunt ook uit 3 tandartsverzekeringen kiezen.

Verplicht eigen risico

Voor de meeste zorgkosten uit de basisverzekering (niet het bezoek aan uw huisarts) geldt dat u de eerste € 385 zelf moet betalen. Dat is het verplicht eigen risico in 2019. Kiest u voor GarantVerzorgd 3? Dan is het verplicht eigen risico meeverzekerd. Wij betalen dit volledig voor u.

Kiest u voor de GarantVerzorgd 1 en 2, waarbij het verplicht eigen risico niet meeverzekerd is? Moet u uw verplicht eigen risico gebruiken? Dan kunt u een betalingsregeling treffen met Menzis. U kunt ook het verplicht eigen risico vooraf in 10 maandelijkse termijnen betalen. Zo komt u niet voor financiële verrassingen te staan. Als u uw eigen risico niet of deels gebruikt heb, krijgt u het achteraf terug. Deze service kunt u bij Menzis aanvragen.

Bijzondere bijstand voor medische kosten

In sommige gevallen kunt u voor medische kosten bijzondere bijstand aanvragen. Wat u krijgt vergoed vanuit de collectieve zorgverzekering, wordt niet vergoed vanuit de bijzondere bijstand. Ook als u bij een andere verzekeraar verzekerd bent, gaan wij uit van de vergoeding bij de collectieve zorgverzekering. Wij houden er wel rekening mee als u door een schuld bij uw zorgverzekeraar (inhouding Zorginstituut Nederland) niet over kunt stappen naar de collectieve zorgverzekering.

Veelgestelde vragen en antwoorden

Wij hebben veel vragen en antwoorden voor u op een rijtje gezet.