Extra hulp voor minima

Soms zijn de regelingen van de gemeente niet genoeg. In Zutphen zijn veel organisaties die financiële noodhulp bieden. Of hulp in natura, zoals de Voedselbank. Kijk voor meer informatie in de Hulpwijzer.

Voedselbank

Lukt het niet meer om de eindjes aan elkaar te knopen? Dan komt u misschien in aanmerking voor een voedselpakket van de voedselbank.

U kunt bij de voedselbank Zutphen een aanvraag indienen. Voorwaarde is dat u te weinig geld heeft om van te leven, na aftrek van de vaste lasten. Controleer op de website van Voedselbank Nederland of u in aanmerking komt op basis van uw (gezins)inkomen.

Hoe werkt de voedselbank?

Alle informatie rondom de voedselbank kan soms wat ingewikkeld zijn. Een grote groep mensen komt wel in aanmerking voor de voedselbank, maar maakt daar om onbekende reden nog geen gebruik van. Op de website hoewerktdevoedselbank.nl wordt alle informatie zo makkelijk mogelijk voor u uitgelegd.

Openingstijden Voedselbank Zutphen

Elke vrijdag tussen 11.15 uur tot 13.00 uur

Meer informatie over de voedselbank in Zutphen.

Hulpwijzer

In een mensenleven kan veel veranderen. Soms zijn er situaties waardoor u hulp nodig heeft. Bijvoorbeeld doordat u uw baan verliest, uw gezin of woonsituatie verandert of doordat u te maken krijgt met ziekte. Met de Hulpwijzer Zutphen helpen we u bij het vinden van de juiste hulp.

Naar de Hulpwijzer Zutphen