Gemeentepolis

De gemeente Zutphen heeft speciaal voor mensen met een laag inkomen een Gemeentepolis. Deze collectieve zorgverzekering is afgesloten bij Menzis en heet GarantVerzorgd. Hiermee dragen wij bij aan het beperken van uw zorgkosten. Vanaf 12 november kunt u voor 2020 deze Gemeentepolis aanvragen.

  • U krijgt korting op de premie voor de basisverzekering, de aanvullende verzekering en tandartsverzekering. Wij betalen een deel van de premie en Menzis geeft korting.
  • U krijgt ruime vergoedingen voor onder andere brillen/lenzen, tandartskosten, ziekenvervoer en de eigen bijdragen voor de WMO-voorzieningen (waaronder huishoudelijke hulp).
  • Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd, ook voor orthodontie (wachtlijst van 1 jaar).
  • Menzis accepteert iedereen, zonder medische keuring.

Kom ik in aanmerking voor de Gemeentepolis?

U komt voor de collectieve zorgverzekering in aanmerking als u in de gemeente Zutphen woont en een laag inkomen hebt. Hebt u een bijstandsuitkering, dan komt u altijd in aanmerking.

Kies een pakket dat bij u past

Er is altijd een pakket dat bij u past. Binnen de collectieve zorgverzekering kunt u kiezen uit drie aanvullende pakketten. Meer informatie vindt u op de website: www.gezondverzekerd.nl

  • Heeft u weinig zorgkosten dan is GarantVerzorgd 1 of 2 een goede keuze.
  • Heeft u (altijd) veel zorgkosten? Dan is meest uitgebreide pakket GarantVerzorgd 3 ene goede keuze
  • U kunt ook uit drie tandartsverzekeringen kiezen.

Verplicht eigen risico

Voor de meeste zorgkosten uit de basisverzekering (niet het bezoek aan uw huisarts) geldt dat u de eerste € 385 zelf moet betalen. Dat is het verplicht eigen risico. Kiest u voor Garant Verzorgd 3? Dan is het verplicht eigen risico meeverzekerd. Vanaf 2020 betaalt de gemeente niet meer het volledige eigen risoco voor u aan de verzekeraar, maar 50%. U betaalt de overige 50% via de premie.

Kiest u voor de Garant Verzorgd 1 en 2, waarbij het verplicht eigen risico niet meeverzekerd is? Moet u uw verplicht eigen risico gebruiken? Dan kunt u een betalingsregeling treffen met Menzis. U kunt ook het verplicht eigen risico vooraf in 10 maandelijkse termijnen betalen. Zo komt u niet voor financiële verrassingen te staan. Als u uw eigen risico niet of deels gebruikt heb, krijgt u het achteraf terug. Deze service kunt u bij Menzis aanvragen.

Hoe moet ik de Gemeentepolis aanvragen?

U vraagt de Gemeentepolis digitaal aan via www.gezondverzekerd.nl. Leest u eerst de veelgestelde vragen en antwoorden.

Welke variant past bij uw situatie?

Onderstaand filmpje geeft uitleg van de verschillende varianten van de Gemeentepolis. Welke past het beste bij uw situatie? (Het filmpje opent in Youtube).

Bekijk de video over de Gemeentepolis

Veelgestelde vragen en antwoorden

Wij hebben veel vragen en antwoorden voor u op een rijtje gezet.