Stichting Leergeld Zutphen en Jeugdfonds Sport en Cultuur Gelderland

Beide organisaties helpen de gemeente om zoveel mogelijk kinderen te bereiken.

Hebt u een inkomen dat niet hoger is dan 110% van de bijstand en maakt u kosten voor uw kinderen? Dan kunt u het Kindpakket aanvragen bij de gemeente. Dat is om uw kinderen te laten meedoen met sport, cultuur, verenigingsleven en school. Maar ook voor spullen, zoals kleding, te betalen.

Aanvraag doen als ouder

U kunt als ouder ook een aanvraag doen bij Stichting Leergeld. Dat is vooral voor sport, cultuur en andere meedoenactiviteiten voor uw kinderen. Uw inkomen mag iets hoger zijn bij het Kindpakket. U kunt Digitaal een aanvraag voor Leergeld doen. U kunt ook bellen en een afspraak maken: (0575) 514 675 (op dinsdag en donderdag van 9.00 tot 13.00 uur).

Via Stichting Leergeld kunt u ook zwemlessen (diplomazwemmen) vergoed krijgen. Uw kind kan dan gratis zwemlessen krijgen bij de IJsselslag of bij de IJsselmeeuwen.

Aanvraag doen als intermediair

U kunt ook als intermediair een aanvraag doen bij het Jeugdfonds voor Sport en Cultuur. U geeft dan als bijvoorbeeld docent, verpleegkundige, sportcoach hiervoor een kind op bij het Jeugdfonds. Op www.samenvoorallekinderen.nl leest u hoe het werkt. U kunt zich daar ook opgeven als intermediair.