Ondersteuning voor de ondernemer

Heeft u een eigen bedrijf en hebt u financiële problemen? Hebt u schulden? Wij kunnen u adviseren en ondersteunen.

Als zelfstandig ondernemer kunt u in (tijdelijke) financiële problemen komen. Soms zijn die zodanig dat het voortbestaan van uw bedrijf wordt bedreigd. Mogelijk kunt u dan een beroep doen op het Besluit bijstandsverlening zelfstandigen (BBZ).

Onze hulp voor ondernemers

Wij kunnen ondernemers in verschillende fasen van hun ondernemerschap bij staan:

Een eigen bedrijf starten

U bent werkloos of dreigt dat te worden. Maar u bruist van de plannen voor de start van een eigen bedrijf en u wilt dat professioneel aanpakken. Met een goede voorbereiding en een doordacht ondernemingsplan wilt u de financiering rond krijgen. Wij kunnen u helpen bij de voorbereidingsperiode en bij de daadwerkelijke start van uw bedrijf.

Bedrijfskrediet of uitkering

U bent een gevestigde ondernemer en met hart en ziel aan uw bedrijf verbonden. Maar nu bent u in financiële problemen geraakt. Met een bedrijfskrediet of een aanvulling op uw inkomen kunnen wij u helpen om een doorstart te maken. Bent u 55 jaar of ouder en is uw bedrijf niet levensvatbaar meer, maar wilt u toch doorgaan tot uw pensioen? Neem dan contact met ons op. Misschien komt u in aanmerking voor de Wet Inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen (IOAZ).

Stoppen met uw bedrijf

Wanneer een bedrijf niet goed meer loopt, is stoppen soms het beste. Maar het beëindigen van uw bedrijf kost tijd. Wij adviseren u hoe u deze periode financieel overbrugt.

Voor ondernemers van 55 jaar of ouder gelden er aanvullende regels. Neem contact met ons op voor meer informatie. Misschien komt u in aanmerking voor de Wet Inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen (IOAZ).

Ook als u maar enkele uren in de week als ondernemer werkt, kunnen wij u ondersteunen en adviseren.

Vraag het de ondernemersadviseurs

Heeft u een vraag over financiële ondersteuning als ondernemer in de gemeente Zutphen? Neem dan contact op met onze ondernemersadviseurs. E-mail uw vraag samen met uw naam en telefoonnummer naar ondernemers@zutphen.nl. Of bel van maandag tot en met donderdag tussen 09.00 uur en 10.00 uur naar het algemene nummer van 14 0575. Vraag naar een ondernemersadviseur.

Vermogen hoeft uitkering niet in de weg te zitten

Veel ondernemers hebben vermogen. Uw vermogen hoeft geen hindernis te zijn voor bijstandsverlening. Neem contact met onze adviseurs op en we kijken samen met u naar de mogelijkheden.